Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Amazon Prime Video

(Temat utworzony: 03-09-2018 05:44 PM)
5295 Wyświetlenia
gogo15
First Poster
Opcje

Posiadam Samsung Smart Tv UE 40K 5600 AW. Jest aplikacja Amazon Prime Video, która niestety się nie ładuje. Pozostałe aplikacje (Netflix, Showmax, HBO GO) działają bez zarzutu. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Reset Huba był już robiony.

0 Like
88 Odpowiedzi
Face
Explorer
Opcje

@vdsl2 oprogramowanie aktualne, DNS ustawione tak jak zasugerowałeś mam już od długiego czasu. Z zaproponowanych przez Ciebie rozwiązań pozostało jeszcze napisanie maila, ale tam pewnie tylko o angielsku?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Face Aplikacja uruchamia się normalnie i działa na modelu 2015 JU6740 taką informację otrzymałem od znajomego. Sprawdziłem na swoim modelu RU7472  z 2019 roku i też nie ma żadnego problemu.

Jaki jest dostawca internetu u ciebie ?

Sprawdź, czy nie masz IPv6 https://test-ipv6.com/

YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@Face wersję oprogramowania sprawdzałaś poprze opcje informacje o telewizorze?
Face
Explorer
Opcje

@vdsl2 u mnie do wczoraj też działało normalnie, rano jeszcze oglądałem, a po południu już nie chciała się uruchomić. Dostawca UPC. IPv6 nie stwierdzono, dodatkowo resetowałem kilkukrotnie router.

@YOX Tak.

0 Like
Face
Explorer
Opcje

Ciekawostka - przed kilkoma minutami była u mnie przerwa w dostawie prądu, wiec siłą rzeczy wszystkie urządzenia zrestartowały się. Nie wiem co pomogło - restart routera, czy restart telewizora (oba urządzenia resetowałem także wcześniej ręcznie) ale aplikacja ponownie działa.
Jedyna różnica jaką zauważyłem, jest taka, że teraz tv połączył się z routerem na WiFi 5GHz, a wcześniej był połączony na 2,4GHz.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Super, że udało się rozwiązać problem.

NeyoSt
Student
Opcje

Witam,

Ostatnio po raz pierwszy postanowiłem odpalić Amazon Prime na telewizorze który w sumie posiadam już od dawna, model UE48H6400AW.

Po włączeniu aplikacji pojawia się widoczne na załączonym zdjęciu okienko, i tutaj właściwie funkcjonalność się kończy.

Po ekranie da się ruszać pilotem, ale za nic nie można kliknąć którejkolwiek opcji, po prostu nic się nie dzieje.

Próbowałem nie jeden restart, samej apki nie da się reinstalować ponieważ jest domyślnie wbudowana. Nie widać również by była dostępna jakaś aktualizacja.

Z góry byłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.

130170102_420482496026704_3988502622308430607_n.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@NeyoSt  Czy masz najnowszy firmware wersji 2900 ? 

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE48H6400AWXXH/#downloads

0 Like
NeyoSt
Student
Opcje

Tak, telewizor ma zainstalowane najnowsze oprogramowanie

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Możesz ręcznie wpisać DNS https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/r%C4%99czne-ustawianie-dns/m-p/386454#M2036

Też odłączyć router i TV od prądu na okolo 10 min

Jak to nie pomoże to napisać do twórcy aplikacji samsung-aiv-feeddback@amazon.com

0 Like