Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ręczne ustawianie DNS

(Temat utworzony: 19-01-2018 01:04 PM)
31711 Wyświetlenia
MateuszS
Navigator
Opcje

Cześć Wszystkim,

Jeśli czasami zdarza się sytuacja, że aplikacje Smart Hub nie chcą działać poprawnie lub wideo w streamingu jest przerywane, warto w takiej sytuacji ustawić DNS ręcznie.

Wybieramy:

Ustawienia > Ogólne > Sieć > Stan Sieci

Następnie w zakładce "Ustaw. IP" należy zmienić rubrykę "Ustaw. DNS" z "Uzyskaj automatycznie" na "Wprowadź ręcznie" i wprowadzić "8.8.8.8" w zakładce "Serwer DNS".

DNS1.jpg

DNS2.jpg

DNS3.jpg

DNS4.jpg

Pozdrawiam
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
6 Odpowiedzi
ptrzem
Navigator
Opcje

Dokładnie tak zrobiłem, ale niestety nie pomaga... Problem jest chyba w samej aplikacji, ponieważ ekran startowy Ipla z listą filmów i programów wyświetla się normalnie, a tylko podczas odtwarzania zgłasza błąd (zarówno przy kanałach TV jak i filmach).

0 Like
CzarekSz
Pioneer
Opcje

@ptrzem 

Jeżeli masz problem z aplikacją, wejdź w pierwszej kolejności w Ustawienia- Pomoc techniczna- Diagnostyka i wykonaj "Reset Smart Huba". Operacja pomaga na różne usterki wewnątrz aplikacji Smart. 

Po resecie wejdź w Menu APPS na pasku dolnym i potwierdź akceptację warunków oraz zaloguj się do konta Samsung.

ptrzem
Navigator
Opcje

@CzarekSz 

Wszystko to już robiłem, w przypływie rezygnacji nawet zresetowałem telewizor do ustawień fabrycznych :smiling-face: Niestety nic nie pomogło. Jest to na 90% bug w aplikacji, ponieważ strona startowa IPLA i lista filmów wyświetla się poprawnie, a błąd zgłasza dopiero przy odtwarzaniu filmu lub kanału TV.

0 Like
BasiaW
Navigator
Opcje

Hej @ptrzem 

Jaki masz model TV i wersje oprogramowania? Sprawdzisz to w: Ustawienia→ pomoc techniczna→ o telewizorze / kontakt z firmą Samsung.

0 Like
ptrzem
Navigator
Opcje

Witam!

Model telewizora - UE32T5372AUXXH, firmware - 1402.4

Support IPLA właśnie odpowiedział mi, że problem jest im znany i pracują nad jego rozwiązaniem, więc pozostaje czekać na jak najszybsze wydanie aktualizacji.

pozdrawiam

0 Like
belgu
First Poster
Opcje

inni maja swoje aplikacje i nie ma problemow i nie rozumiem czemu planeta.tv nie ma i kombinuje bez sensu bawiac sie w takie schizy jak ustawienia potem cos i przez przegladarke.... to sie mija z przeznaczeniem jesli chodzi o urzadzenia typu tv! ide do konkurencji

0 Like