Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

QE65Q80BATXXH nagły brak dzwięku

(Temat utworzony: 28-09-2024 12:27 AM)
411 Wyświetlenia
rdstudio
First Poster
Opcje

Oglądając film na Prime Video nagle w trakcie filmu telewizor głośno strzelił, zresetował się i po ponownym odpaleniu pokazał się ekran aktualizacji (ale nie taki jak zwykle z czasem i pełnoekranowy, tylko całkiem inny z jakąś ikonką domku skaczącą w lewo i prawo). Po skończeniu tej dziwnie wyglądającej aktualizacji telewizor uruchomił się ale brak  jest dźwięku. Resetowałem ustawienia audio, zmieniałem różne ustawienia, wyłączyłem z gniazdka itd 

Nadal brak dźwięku. 

Brzmiało to jakby cos strzeliło w środku telewizora i od tamtej pory nie ma dźwięku. Zastanawia mnie też ta dziwna plansza aktualizacyjna.

Jakie mam opcje? Moge podłączyć jakieś urządzenie bluetooth zobaczyć czy działa przez niego. 

0 Like
6 Odpowiedzi
rdstudio
First Poster
Opcje

Diagnozowałem oczywiście dźwięk z menu diagnostyki - nic nie słychać.

Wersja oprogramowania : T-PTMDEUC-1651.7

0 Like
PROAC
Explorer
Opcje
Przywróć mu ustawienia fabryczne, zobacz też czy dźwięk leci przez HDMI_Arc czy po optyce, możesz też spróbować zobaczyć czy uda się puścić audio do zewnętrznego odbiornika Bluetooth_Audio. Ale najpierw zacząłbym od postawienia TV na nowo.
0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Jeżeli piszesz że coś strzeliło to przywracanie ustawień fabrycznych raczej nic nie da. Prawdopodobnie coś miało zwarcie i tym już serwis powinien się zająć.
rdstudio
First Poster
Opcje

Przywrocilem nic nie dało. Polaczylem sie przez bluetooth do sluchawek i działa przez bluetooth. Wiec wyglada jakby faktycznie głośniki w TV padły.

0 Like
rdstudio
First Poster
Opcje

Tak ciężko bylo stwierdzic czy to był strzał z głośników czy fizyczny. Ale byl dość głośny (głośniejszy niz dzwiek ustawiony podczas oglądania filmu). Nie pozostaje mi nic jak dzwonic do serwisu 😞 Nawet pudełka do TV już nie mam.

0 Like
Naconitu
Pathfinder
Opcje
Czysto z ciekawości: ile lat już użytkowałeś ten tv ?
0 Like