Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Amazon Prime Video

(Temat utworzony: 03-09-2018 05:44 PM)
5268 Wyświetlenia
gogo15
First Poster
Opcje

Posiadam Samsung Smart Tv UE 40K 5600 AW. Jest aplikacja Amazon Prime Video, która niestety się nie ładuje. Pozostałe aplikacje (Netflix, Showmax, HBO GO) działają bez zarzutu. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Reset Huba był już robiony.

0 Like
88 Odpowiedzi
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć 

Sprecyzuj proszę, czy to aplikacja się nie ładuje, czy nie ładują się materiały w aplikacji.
Dzięki.

0 Like
gogo15
First Poster
Opcje

Cześć. Aplikacją się nie ładuje. Odpalam ją, "kółko" się ze dwie minuty pokręci i wraca do poprzednio oglądanego kanału.

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

0 Like
MarcinSzewczyk
Journeyman
Opcje

Ma ktoś może ten TV i subskrypcję Prime video i mógłby sprawdzić czy działają mu w filmie Scott Pilgrim polskie napisy i dźwięk? Na stronie jest do wyboru polski i inne języki więc powinien być i na TV. Z innymi filmami nie ma tego problemu. Jak na razie kontaktowałem się z supportem amazona który mnie odesłał do samsunga i z supportem samsunga który mnie odesłał po diagnostyce do amazona i czekam na ich kolejną odpowiedź. xD

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MarcinSzewczyk  Czy masz już najnowszy firmware wer 1270 ? Na tym  filmie Scott Pilgrim jest tak jak na zdjęciu, chyba że pytasz o inny film ?

Przechwytywanie.PNG

0 Like
MarcinSzewczyk
Journeyman
Opcje

Tak, mam najnowszy firmware. A z tym filmem ewidentnie jest coś nie tak.

Tak to wygląda na kompie po odpaleniu

komp

A tak na TV

tv

Niby są tylko angielskie napisy i angielski dźwięk, ale podczas odtwarzania mamy funkcję Włącz napisy i ona z kolei odpala duńskie. xD

Ale po kontaktcie z angielskim supportem Amazona chyba się uda rozwiązać bo sprawa została przekazana do działu technicznego. Natomiast nikomu nie polecam kontaktu z polskim supportem bo to dno i metr mułu. Kilka razy opisałem im problem i jedyne co potrafili pomóc to bezsensowna sugestia kontaktu z supportem Samsunga i przeklejanie w kółko instrukcji jak się włącza napisy w ich aplikacji na TV.

0 Like
EwaK
Hotshot
Opcje

@MarcinSzewczyk daj znać jak poszło :face-with-tears-of-joy:

0 Like
MarcinSzewczyk
Journeyman
Opcje

Poszło tak że ze strony Amazonu nadal cisza więc chyba olali problem a mi udało się go rozwiązać okrężną drogą. Nie jestem pewien jak ale napiszę kroki które wydaje mi się że wykonałem.

Ustawiłem przed odpaleniem filmu napisy wyłączone. Po odpaleniu filmu wybrałem opcję CC -> Włącz napisy. Nie ma tam możliwości wyboru języka, tylko włącz albo wyłącz. Napisy odpaliły się po.. duńsku. Wyłączyłem TV, odpaliłem primevideo.com na komputerze i tam jeszcze raz wybrałem polskie napisy. Odpaliłem TV i tam też były polskie. xD

0 Like
MRS21
Pathfinder
Opcje

Telewizory UE43MU6172 i UE32J5500.

Na obu aplikacja Amazon Prime Video pomimo, że działa w języku polskim, nie wyświetla polskich napisów i nie przełącza ścieżki dźwiękowej na polską. Domyślny język jest wybrany polski, cały serwis też jest po polsku, ale aplikacja odtwarzając nagrania wybiera język angielski i w takim języku wyświetla napisy.

W aplikacji na telefonie działa to poprawnie (S10), na komputerze też.

Aplikacja jest zaktualizowana. Nie mogę jej przeinstalować, bo jest wbudowana.

Helpdesk Amazona odsyła tutaj.

0 Like