Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Amazon Prime Video

(Temat utworzony: 03-09-2018 05:44 PM)
5419 Wyświetlenia
gogo15
First Poster
Opcje

Posiadam Samsung Smart Tv UE 40K 5600 AW. Jest aplikacja Amazon Prime Video, która niestety się nie ładuje. Pozostałe aplikacje (Netflix, Showmax, HBO GO) działają bez zarzutu. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Reset Huba był już robiony.

0 Like
88 Odpowiedzi
macochaa
First Poster
Opcje

BTW. Help Desk amazona zasugerował wyczyszczenie cache’u aplikacji. Czyli restart smart hub jak rozumiem. Chyba, że to coś innego?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@macochaa To nie Samsung udostępnia aplikacje a tylko Amazon.

@macochaa  napisał(a):

BTW. Help Desk amazona zasugerował wyczyszczenie cache’u aplikacji. Czyli restart smart hub jak rozumiem. Chyba, że to coś innego?

Jak widać sami nie wiedzą co zrobić z aplikacją na systemie TIZEN.

Reset smart HUB lub jak poniżej w linku.

https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/how-to-troubleshoot-apps-that-are-not-working-on-t...

Myślę że będzie potrzebna aktualizacja aplikacji

0 Like
macochaa
First Poster
Opcje

Dzięki za link. 
niestety żaden ze sposobów nie przyniósł efektu.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Pozostaje dalej zgłaszać problem do Amazon.

0 Like
DavidS7
Journeyman
Opcje

Mam problem z aplikacją Prime video w Q90R firmware 1401 i wbudowanym odtwarzaczem, w obu przypadkach jest problem z napisami.

Aplikacja Prime nie pozwala na wejście do menu napisów, przy próbie wejścia w menu ustawień na dowolnym materiale aplikacja się wyłącza. Ma ktoś podobny problem czy to coś nie tak z moim tv?

https://youtu.be/nR3mQ5stWhQ

Inny problem występuje we wbudowanym odtwarzaczu gdzie napisy nie znikają po ich wyświetleniu, dopóki nie pojawi się kolejna kwestia. Więc jak przez 10 min nic nie mówią to jest wyświetlona ostatnia wyświetlona kwestia. 

#q90r

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@DavidS7  Sprawdź, czy napisy prawidłowo się wyświetlają na innych aplikacjach. Wykonaj też dla pewności ponowną instalację aplikacji Amazon z Menu Smart Hub.

0 Like
DavidS7
Journeyman
Opcje

Reinstalacja, wylogowanie i ponowne zalogowanie się to pierwsza rzecz którą zrobiłem, problem nadal występuje. Zresetowałem też Smart HUB, a jak to nie pomogło to wykonałem factory reset całego tv. Nadal przy próbie wejścia do menu napisów dzieje się to co powyżej. Aplikacja się wyłącza. Menu napisów w ogóle się nie pojawia. 

Oprócz tego korzystam z Netflixa i HBO max, w obu aplikacjach wszystko działą jak trzeba. 

jeżeli chodzi o 2 problem to w innych wątkach widzę że wbudowany odtwarzacz ma problem z napisami od co najmniej września i nadal nie ma fixa. 

Dodam jeszcze że na starym tv sony z 2015 aplikacja Prime działa poprawnie ze wszystkimi opcjami. 

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Wszystkie opisane informacje wskazują na błędy w aplikacji.

0 Like
DavidS7
Journeyman
Opcje

Po kilkukrotnym zgłoszeniu problemów z usługą na polskim i angielskim helpdesku aplikacja prime została naprawiona. Czego nie można powiedzieć o wbudowanym w tv odtwarzaczu. 

0 Like