Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z pilotem uniwersalnym + dekoder multimedia.

(Temat utworzony: 02-04-2021 12:05 PM)
5037 Wyświetlenia
kamiljozio
First Poster
Opcje

Witam, mam problem z konfiguracją pilota uniwersalnego w telewizorze Samsung UE55TU7102K  i dekoderze multimedia  ADB-3830CD. Po zakupie telewizora przez miesiąc wszystko działało bez problemu. Jednego dnia pilot uniwersalny przestał działać. Próba ponownej konfiguracji kończy się niepowodzeniem, telewizor bez problemu konfiguruje pilota uniwersalnego z konsola PS4 jednak z dekoderem się nie da. Nic nie dała próba pilota z innego telewizora, wymiana bateria, zamiana kabli HDMI. Dekoder reaguje tylko i wyłącznie na fabryczny pilot od Multimedii. Pomoc techniczna multimedii uważa, że z ich strony wszystko jest ok, wina telewizora. Aktualne oprogramowanie na TV i na dekoderze. Czy można coś jeszcze zrobić z TV czy starać się uzyskać od multimedii nowy dekoder ? 

Pozdrawiam  

0 Like
71 Odpowiedzi
mjakmajki
First Poster
Opcje
Czy ktos rozwiazal problem z parowaniem pilota? U mnie chodzilo prawie dwa lata i padlo..
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mjakmajki  Napisz jaki masz dokładny model TV oraz dekodera?

0 Like
mjakmajki
First Poster
Opcje
Multimedia ips3000
I tv
SAMSUNG UE50TU7102K
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
mjakmajki
First Poster
Opcje
Tak oczywiście, znajduje go ale nie da się sterować (nie da się skonfigurowac przełączania kanalow)
Były już resety telewizora i multimedii i nic to nie dało

Podejrzewam że to kwestia aktualizacji telewizora..
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mjakmajki  A też może dekoder otrzymał jakąś aktualizację. Bo dla TV była 08.12.2022 roku.

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE50TU7102KXXH/#downloads

0 Like
rajasPL
First Poster
Opcje

Niestety u mnie nic nie pomogło i nie działa uniwersalny pilot w konfiguracji sprzętowej w jakiej wcześniej działał bez problemu. Wsparcie Samsunga rozłożyło ręce , to porażka w porównaniu np. do wsparcia Apple. To forum dało dużo lepsze pomysły, niestety bezskuteczne.

Problem nie został rozwiązany

0 Like
mjakmajki
First Poster
Opcje
Mhm.. no to mnie nie pocieszyliscie..
0 Like
1maciej
Journeyman
Opcje

Telewizor UE49KU6640SXXH

Dekoder VIP1113M przestał reagować na pilota. Działał normalnie kilka lat. Nie działa także funkcja wywoływania głosowego. Brak możliwości ponownej konfiguracji. Nie pojawia się lista dekoderów podczas ponownej próby konfiguracji. Komunikat o tym że pilot jest nieobsługiwany przy próbie dodania nowego urządzenia. Działa głośność nie działa przerzucanie kanałów. Telewizor wczoraj został wyłączony i włączony pilotem od innego modelu telewizora samsung podczas sprawdzania baterii. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@1maciej  Czy TV był resetowany do ustawień fabrycznych? Czy pilota sprawdzałeś za pomocą aparatu w telefonie czy wszystkie klawisze działają?