Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE55RU7452 rozłączanie wi-fi

(Temat utworzony: 11-12-2020 07:53 PM)
707 Wyświetlenia
JacekJS5
Student
Opcje

Mam problem z tym telewizorem. Średnio raz na 2 tygodnie rozłącza mi wi-fi i nie da się ponownie połączyć. Restart routera i telewizora nic nie daje. Nie mogę się połączyć przez około pół godziny. Po tym czasie problem sam ustępuje. Internet z Multimedia, modem Arris. Problem jest raczej z telewizorem, bo pozostałe urządzenia działają na wi-fi bez najmniejszego problemu.

20201211_194625.jpg

0 Like
8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@JacekJS5  Pozostaje, Ci serwis jak twierdzisz, że problem leży po stronie TV.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
KrZySiEk8964
Pathfinder
Opcje
"Męczę" się już tak prawie 2 lata z moim UE55NU7452. Wystarczy wejść w "Ustawienia sieci" i na nowo wskazać mu sieć. Będzie szybciej. Ten typ tak ma. U mnie ten problem występuje przeważnie jak wyłączam router WiFi, gdy wychodzę na dłuższy czas. Tak to rzadko coś takiego mi się zdarza.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KrZySiEk8964  Jaki masz router model/marka ?

0 Like
KrZySiEk8964
Pathfinder
Opcje

Huawei B525 z wolnej sprzedaży, pracuje w sieci Plus GSM.

Nie wiem czy we wszystkich tv Samsung tak jest, ale dla mnie trochę głupie jest to, że tv nie ma opcji "Zapamiętaj hasło" lub "Połącz automatycznie" i za każdym razem, kiedy wywali sieć, trzeba wpisywać hasło ręcznie od nowa. Eh... XXI wiek...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Mam taki router Huawei B525 od T-Mobile i Netgear r7800 i dwa modele TV 43Q60RAT i UE43RU7472 i nie widze żadnego problemu od roku.

Hasło u mnie nie trzeba wpisywać ponownie.

0 Like
KrZySiEk8964
Pathfinder
Opcje
Bo problem występuje wtedy, gdy telewizor pracuje i utraci WiFi lub gdy zostanie włączony a nie ma włączonego WiFi. Tak to wszystko w porządku. Tak czy inaczej, przydałaby się opcja zapamiętywania sieci. Aż dziwne że Samsung jeszcze tego nie zauważył.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

U mnie pamięta sieć nawet gdy wyłączę router na 7 dni.

@JacekJS5  Poczytaj, tutaj co możesz zrobić.

https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/gdy-telewizor-nie-moze-nawiazac-polaczenia-z-inter...

0 Like
JacekJS5
Student
Opcje

Dzięki, sprawdzę to pewnie za 2 tygodnie, jak znowu mi się rozłączy 😕

0 Like