Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

czarny obraz Q67RAT

(Temat utworzony: 17-03-2021 07:55 AM)
204 Wyświetlenia
mover2002
Pioneer
Opcje

Witam,

ostatnio pojawił się problem że czasem przy zmianie źródła pojawia się czarny obraz z informacją jakie źródło sygnału wybrano i dźwięk. Np. włączam telewizor żeby pograć na xboxie, po skończeniu i przełączeniu na antenę pojawia się czarny ekran z informacją iż jest to tv ( kółko z napisem TV) i  dźwięk lecącego programu, przy zmianie źródła na inne np HDMI sytuacja jest taka sama. Wyłączenie telewizora czasem pomaga czasem nie, na pewno działa odłączenie od prądu. Przy czarnym ekranie można normalnie wejść w opcje i w przewodnik po programach ( w okienku pojawia się obraz z włączonego programu) oraz w aplikacje internetowe - na nich obraz wyświetla się normalnie. 

0 Like
160 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jano81  Nie mamy takich możliwości aby otrzymać takie informacje. Nie sądzę ze być też dostał takie info od AuraK . 

jano81
Explorer
Opcje

Mimo wszystko poproszę serwis żeby zapytali działu technicznego może coś się dowiem

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jano81  Raczej takiej informacji nie otrzymasz od serwisu. Jak pojawi się odpowiednie rozwiązanie to serwisy otrzymają taką informacje.

jano81
Explorer
Opcje

Oczywiście jak przewidywałem kolejna naprawa nic nie dała. Ponjednym odcinku korony na netflixie zwis. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak macie ustawione "Czas autom,ochrony"?

0 Like
mover2002
Pioneer
Opcje

Niestety nadal nic. Trwają podobno konsultacje między serwisem a Samsungiem.  Zaproponowali odłączenie dekoderu polsatu (podłączony od ponad 2 lat).

Samsung twierdzi że nie ma takich zgłoszeń jak moje. Wysłałem więc Samsungowi link do tego tematu .

Czy ktoś używa podłączenia z soundbarem  przez wifi a nie hdmi i też ma ten błąd ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mover2002  napisał(a):

Czy ktoś używa podłączenia przez wifi i też ma ten błąd ?

O jaki Ci chodzi błąd?

0 Like
mover2002
Pioneer
Opcje

zawieszanie się obrazu przy przełączaniu źródła sygnału

0 Like
MatiW
Pathfinder
Opcje

Zadzwoń na infolinię 801-172-678, potrzebne będzie zarządzanie zdalne :smiling-face: Możesz też wejść w ustawienia- pomoc techniczna- prośba o pomoc techniczną i ktoś do Ciebie oddzwoni.

mover2002
Pioneer
Opcje

Sorki, źle sformułowałem pytanie. Czy komuś występuje błąd źródła przy podłączeniu z soundbarem innym sposobem niż przez HDMI ? 

0 Like