Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę przeprowadzić aktualizacji firmware w telewizorze Samsung QE65Q60T

(Temat utworzony: 19-06-2021 08:16 AM)
2937 Wyświetlenia
kpodh
Apprentice
Opcje

Witam,

Posiadam telewizor  Samsung QE65Q60T. Na stronie z oprogramowaniem (https://www.samsung.com/uk/support/model/QE65Q60TAUXXU/#downloads) widnieje firmware w wersji 2014.1 wydanym 15go czerwca 2021. Zakładam, że jest to nowszy firmware od posiadanego przeze mnie w telewizorze (1460).

Jednak aktualizacja online w telewizorze, ani przez rozpakowany (w prawidłowy sposób) obraz na pendrive podłączony do portu USB nie działa. 

Aktualizacja przez internet daje komunikat o braku nowej wersji, przy podlaczonym pendrive aktualizacja tez wyskakuje z automatu i zwraca ten sam komunikat, ale dodatkowo na pednrive pojawiają sie jakieś pliki, a w jednym jest taki zapis:

[06-19 08:17:30/32390] SES path not found, exit

8 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Cześć @kpodh

Sam doświadczyłem opisanego przez Ciebie problemu, tylko w innym modelu telewizora. W moim przypadku pomogło usunięcie wszystkich danych z pendrive , pozostawiając tam tylko pliki aktualizacji według instrukcji. Dodatkowo również dokonałem formatu pendrive do ustawień domyślnych.
0 Like
kpodh
Apprentice
Opcje

Niestety to bylo pierwsze co zrobiłem, nawet jak jeszczcze nie wiedziałem, że będą problemy. Zacząłem od formatu pendrive ie wypakowaniu plików zgodnie z instrukcją.

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Próbowałeś z dokonać aktualizacji za pomocą jednego pliku czy dwóch ( Windows, All OS) ?
0 Like
kpodh
Apprentice
Opcje

Jestem ciężkim przypadkiem. To był drugi krok jaki wykonałem, ściągnąłem wersje All OS, ale ta również nie "pyknęła". Teraz jeszcze próbuje z pendrive, który ma 8GB, bo poprzedni miał 64GB i z formatowaniem na FAT32, poprzedni NTFS. Już powoli chyab wszystkie możliwości wyczerpuję..

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
W tym właśnie może być problem. Nie zawsze wszystkie urządzenia czytają NTFS 🙂. Sprawdź i daj znać jakie są efekty.
0 Like
kpodh
Apprentice
Opcje

Powiodło się! Więc jedna z dwóch rzeczy pomogła:

-zmiana z 64GB na 8GB

- zmiana z ntfs na fat32 przy formatowaniu pendrive.

:smiling-face:

YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
0 Like
Maciejwl
Navigator
Opcje

Przy instalacji z pendrive najlepiej na nim nic nie mieć, tylko pliki od aktualizacji i koniecznie system plików musi być FAT32 (telewizory z 2020 r., też taki mam, nadal nie widzą aktualizacji w systemie NTFS) . Pojemność nie ma znaczenia, ja instalowałem z pena 32GB.

0 Like