miesiąc temu – ostatnio edytowany miesiąc temu
Witam, posiadam aplikacje która działała, przez 2 miesiące bez problemu a w tym momencie przy jej uruchamianiu wyswietla się komunikat. System mam najnowszy w tv.
Aplikacja SMART IPTV.
Wchodzax w konserwację urządzenia czyszczę pamięć i dane pozwala mi to na jej uruchomienie po komunikacie ze zdjęcia. Klikam ok.
Wyswietla się ona jednak nie tak jak zawsze zdecydowanie inaczej. Czasem uruchamiam program widzę czarny ekran i w tle dźwięk.
Jakby pilot działał przełączał programy, ale obraz jest tylko czarny.
Po zgaszeniu i uruchomieniu ponownie. Temat się zapętla.
@Mkrystiam Czy aplikacja IPTV była instalowana z poziomu USB ? Poza tym masz wszystko wyjaśnione co masz zrobić przed naciśnięciem przycisku OK.
miesiąc temu
Szczerze nie rozumiem tego komunikatu nie wiem co to RWI i o jaki pliki i gdzie on jest chodzi index.html?
miesiąc temu
@Mkrystiam Jaką masz wersję firmware w TV? Czy taką 2220.9?
miesiąc temu
Ustawienia pomoc techniczna aktualizacja oprogramowania jest na szaro wersja 2220
miesiąc temu
@Mkrystiam To znaczy że masz najnowszy FW. Taką informację znalazłem na temat RWI 7011
https://forum.developer.samsung.com/t/debugging-message-on-production/287
miesiąc temu
Ok czyli co Samsung Oprócz Tizen ma oprogramowanie układowe które trzeba zaktualizować? I z kim miałbym o tym pogadać?
Jest jakaś opcja zresetować ustawienia tv?Lub Smart Huba, czy to coś może zmienić?
@Mkrystiam Tak, jest również aktualizacja Sub MICOM, która odpowiada za automatyczne włączanie telewizora po wyłączeniu.
Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/
Tak jest opcja resetu całego TV za pomocą Reset flash:
Włącz TV
Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na TV
Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na pilocie
Odczekaj 30 sek. - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
Odczekaj następnie 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Ważne. Sposób ten zalecany jest dla TV podłączonych do Internetu, gdyż po resecie część ustawień przywracana jest poprzez sieć. Może on przywrócić ustawienia fabryczne całego telewizora, więc ważne jest spisanie dotychczasowych ustawień. Jeśli TV nie ma połączenia z siecią- nie wolno go wykonywać.
Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego. Gdy TV nie odpowiada przez 3 min, należy włączyć TV za pomocą pilota I spróbować wykonać reset ponownie.
miesiąc temu
Dziękuję Ci za Twoją pomoc. W tym momencie działa aplikacja na pół gwizdka. Jednak jak padnie, bo wyświetla się inaczej działa też inaczej, to zrobię reset wg tej instrukcji. Na razie zobaczę jak długo to wytrzyma. Dzięki
miesiąc temu
Możesz spróbować od samego resetu Smart Hub.