miesiąc temu – ostatnio edytowany miesiąc temu
Witam, posiadam aplikacje która działała, przez 2 miesiące bez problemu a w tym momencie przy jej uruchamianiu wyswietla się komunikat. System mam najnowszy w tv.
Aplikacja SMART IPTV.
Wchodzax w konserwację urządzenia czyszczę pamięć i dane pozwala mi to na jej uruchomienie po komunikacie ze zdjęcia. Klikam ok.
Wyswietla się ona jednak nie tak jak zawsze zdecydowanie inaczej. Czasem uruchamiam program widzę czarny ekran i w tle dźwięk.
Jakby pilot działał przełączał programy, ale obraz jest tylko czarny.
Po zgaszeniu i uruchomieniu ponownie. Temat się zapętla.
miesiąc temu
Zrobiony, bez zmian. Czyli dziwnie to działa ale działa. Innym razem zrobię ten twardy reset. Przy okazji ja to chyba nie ma przycisku power na tv?
miesiąc temu
Oczywiście, że jest przycisk zasilania.
miesiąc temu
Dzięki, zrobiłem. Przywróciłem, system nad 2220. Apki zainstalowane na nowo. Niestety nie dało to oczekiwanego efektu. Możesz mi przybliżyć na czym polega aktualizacja oprogramowania układowego, z czym to się wiąże? Czy można to zrobić online?
miesiąc temu
Oprogramowanie układowe Submicom aktualizuje się automatycznie razem z aktualizacją TV w razie konieczności.
Możliwe, że aplikacja Smart IPTV zawiera błędy, więc nie bez powodu nie da się jej zainstalować z poziomu zakładki APPS.
miesiąc temu
Ok rozumiem, to wydaje mi się że skoro softy w tv są w porządku to nie będę drążył tematu. Poczekam na ew jakiś update tv w przyszłości. Bardzo dziękuję za zaangażowanie i podpowiedzi.
miesiąc temu
Ostatnia aktualizacja TV była w październiku 2024 roku.
Poszukaj innej wersji apki Smart IPTV.