Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

czarny obraz Q67RAT

(Temat utworzony: 11-01-2021 08:23 AM)
6328 Wyświetlenia
mover2002
Pioneer
Opcje

Witam,

ostatnio pojawił się problem że czasem przy zmianie źródła pojawia się czarny obraz z informacją jakie źródło sygnału wybrano i dźwięk. Np. włączam telewizor żeby pograć na xboxie, po skończeniu i przełączeniu na antenę pojawia się czarny ekran z informacją iż jest to tv ( kółko z napisem TV) i  dźwięk lecącego programu, przy zmianie źródła na inne np HDMI sytuacja jest taka sama. Wyłączenie telewizora czasem pomaga czasem nie, na pewno działa odłączenie od prądu. Przy czarnym ekranie można normalnie wejść w opcje i w przewodnik po programach ( w okienku pojawia się obraz z włączonego programu) oraz w aplikacje internetowe - na nich obraz wyświetla się normalnie. 

0 Like
160 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dzisiaj na niemieckim Samsung Community została zamieszczona wypowiedź moderatora informująca o tym, że problem jest już znany i aktualizacja jest planowana na 3 kwartał tego roku. Czyli nie pozostaje nam nic innego jak czekać na nowe oprogramowanie. Poniżej zamieszczam link do wypowiedzi.

https://eu.community.samsung.com/t5/tv/samsung-q70r-hdmi-arc-problem/m-p/2953506/highlight/true#M933...

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Tak jak myślałem, że musi być gdzieś błąd w sofcie i tylko w ten sposób można naprawić.

jano81
Explorer
Opcje

Kamil nie chcę być pesymistą ale mając już spore doświadczenie z serwisem samsunga mogę również dobrze powiedzieć, że żadnej aktualizacji nie będzie i jest to niestety tak samo prawdopodobne. Na końcu tego komunikatu jest stwierdzenie, ze to nie jest żadne oficjalne stanowisko i nie ma takiej gwarancji dodam jeszcze ze ja tez pytałem o ten problem niemiecko jezyczny serwis czyli tez niemiecki i jeszcze dwa tygodnie temu tego problemu nikt nieznał 

0 Like
jano81
Explorer
Opcje

Nobile w sumie pozostaje nam tylko nadzieja

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Poczekamy, zobaczymy. Ważne, że błąd został już gdzieś przekazany i jest znany. Jeśli chodzi o niemiecką Społeczność, to tam bardzo aktywnie działają w temacie telewizorów i rozwiązywania problemów z nimi.

https://eu.community.samsung.com/t5/tv/bd-p/de-tv

0 Like
jano81
Explorer
Opcje

Jeżeli u mnie błąd wyskoczy ponownie będę dzwonił do serwisu jeszcze dzisiaj i dopytam czy potwierdzą ze problem jest znany

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jano81  Takiej informacji nie otrzymasz, ponieważ zostało to zgłoszone do działu który zajmuje się aktualizacjami.

jano81
Explorer
Opcje

Czyli wy moderatorzy macie tam w serwisie jakieś lepsze dojścia i wam takie informacje udzielają ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jano81  Moderatorzy mają spore możliwości do przekazywania takich informacji do działu R&D. Musisz czekać cierpliwie na pojawienie się odpowiedniej aktualizacji.

0 Like
jano81
Explorer
Opcje

Skoro niemieccy moderatorzy mogli otrzymać takie informacje to może wy tez moglibyście gdzieś popytać ?

0 Like