11-01-2021 08:23 AM
Witam,
ostatnio pojawił się problem że czasem przy zmianie źródła pojawia się czarny obraz z informacją jakie źródło sygnału wybrano i dźwięk. Np. włączam telewizor żeby pograć na xboxie, po skończeniu i przełączeniu na antenę pojawia się czarny ekran z informacją iż jest to tv ( kółko z napisem TV) i dźwięk lecącego programu, przy zmianie źródła na inne np HDMI sytuacja jest taka sama. Wyłączenie telewizora czasem pomaga czasem nie, na pewno działa odłączenie od prądu. Przy czarnym ekranie można normalnie wejść w opcje i w przewodnik po programach ( w okienku pojawia się obraz z włączonego programu) oraz w aplikacje internetowe - na nich obraz wyświetla się normalnie.
26-02-2021 09:46 AM
Dzisiaj na niemieckim Samsung Community została zamieszczona wypowiedź moderatora informująca o tym, że problem jest już znany i aktualizacja jest planowana na 3 kwartał tego roku. Czyli nie pozostaje nam nic innego jak czekać na nowe oprogramowanie. Poniżej zamieszczam link do wypowiedzi.
26-02-2021 09:53 AM
Tak jak myślałem, że musi być gdzieś błąd w sofcie i tylko w ten sposób można naprawić.
26-02-2021 10:00 AM
Kamil nie chcę być pesymistą ale mając już spore doświadczenie z serwisem samsunga mogę również dobrze powiedzieć, że żadnej aktualizacji nie będzie i jest to niestety tak samo prawdopodobne. Na końcu tego komunikatu jest stwierdzenie, ze to nie jest żadne oficjalne stanowisko i nie ma takiej gwarancji dodam jeszcze ze ja tez pytałem o ten problem niemiecko jezyczny serwis czyli tez niemiecki i jeszcze dwa tygodnie temu tego problemu nikt nieznał
26-02-2021 10:01 AM
Nobile w sumie pozostaje nam tylko nadzieja
26-02-2021 10:23 AM — edytowano 26-02-2021 10:24 AM
Poczekamy, zobaczymy. Ważne, że błąd został już gdzieś przekazany i jest znany. Jeśli chodzi o niemiecką Społeczność, to tam bardzo aktywnie działają w temacie telewizorów i rozwiązywania problemów z nimi.
26-02-2021 10:44 AM
Jeżeli u mnie błąd wyskoczy ponownie będę dzwonił do serwisu jeszcze dzisiaj i dopytam czy potwierdzą ze problem jest znany
26-02-2021 10:52 AM
@jano81 Takiej informacji nie otrzymasz, ponieważ zostało to zgłoszone do działu który zajmuje się aktualizacjami.
26-02-2021 11:01 AM
Czyli wy moderatorzy macie tam w serwisie jakieś lepsze dojścia i wam takie informacje udzielają ?
26-02-2021 11:16 AM
@jano81 Moderatorzy mają spore możliwości do przekazywania takich informacji do działu R&D. Musisz czekać cierpliwie na pojawienie się odpowiedniej aktualizacji.
26-02-2021 11:25 AM
Skoro niemieccy moderatorzy mogli otrzymać takie informacje to może wy tez moglibyście gdzieś popytać ?