Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

SAMSUNG QE55QN85D 55" NEO QLED - Problem z ekranem.

(Temat utworzony: 03-02-2025 08:36 PM)
618 Wyświetlenia
SteequPL
Journeyman
Opcje

Witam, od pewnego czasu posiadam

telewizor powyżej. Mam problem a dokładnie chodzi o czerń, mianowicie gdy ekran zrobi się czarny to kolory robią się blade, a gdy jest jasność, to wszystko jest kolorowe. Druga sprawa przy oglądaniu dynamicznych scen, obraz jest prawie niewidoczny, rozmazuje się. Proszę o pomoc. Dziękuję 

Edit: Dodam też że obraz przy szybkich akcjach, zacina się(Traci FPSy komputerowo) 😁 

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
ja mam tak jak na zdjęciu i na automacie daje sobie radę, 2 to podpowiedz forumowicza z starszych tematów, przejrzyj ustawienia 20250205_170417_1000002246_1738771457.jpg1738771753517.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

13 Odpowiedzi
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

ja mam wyłączone wszystkie ai i automatyczne funkcje i jasność również, kontrast mam na max ostrość również wyrazistość na auto, local dimming na wysoko, automatyczny hdr, szczegóły cieni na 0

mówię o prawie zbliżonym modelu qn85c

największe zamieszanie robi to całe ai

jak ustawienia nie pomogą spróbuj go zresetować

SteequPL
Journeyman
Opcje

Spróbuję, i dam znać. Bo to się w ogóle oglądać nie tak nie da

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
to samo miałem na początku nie szło oglądać, ale jak mam wszystko na max to i słońce nie przeszkadza
SteequPL
Journeyman
Opcje

Dobra, coś tam po kombinowałem, i jest coraz lepiej. Tylko jeszcze ten obraz, jak by był aż zbyt płynny. Zauważyłem też oglądając przy właśnie dynamicznych scenach że obraz jak by śnieży. Ale być może to wina starego włączonego filmu na Strimingu Max.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
możliwe że wina filmu ale możesz też popróbować z ustawieniami "wyrazistość"
SteequPL
Journeyman
Opcje

Czy może wiesz czym jest spowodowane te smużenie? Widoczne na szarym tle, i tak jest 

oglądając filmy. Pozdrawiam

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
strasznie niewyraźne foto nic na nim nie widzę
0 Like
SteequPL
Journeyman
Opcje

Wrzuciłem nawet 2 filmiki, tylko coś tego dłuższego nie zaakceptowano. Filmik pochodzi z menu Ps5. Gdy teraz włączyłem YT. Na Ps5 LCD test, nic takiego nie widać. Także już sam zdębiałem, czy to taka matryca czy po prostu wadliwy produkt 

0 Like
Rozwiązanie
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
ja mam tak jak na zdjęciu i na automacie daje sobie radę, 2 to podpowiedz forumowicza z starszych tematów, przejrzyj ustawienia 20250205_170417_1000002246_1738771457.jpg1738771753517.jpg