11-01-2021 08:23 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam,
ostatnio pojawił się problem że czasem przy zmianie źródła pojawia się czarny obraz z informacją jakie źródło sygnału wybrano i dźwięk. Np. włączam telewizor żeby pograć na xboxie, po skończeniu i przełączeniu na antenę pojawia się czarny ekran z informacją iż jest to tv ( kółko z napisem TV) i dźwięk lecącego programu, przy zmianie źródła na inne np HDMI sytuacja jest taka sama. Wyłączenie telewizora czasem pomaga czasem nie, na pewno działa odłączenie od prądu. Przy czarnym ekranie można normalnie wejść w opcje i w przewodnik po programach ( w okienku pojawia się obraz z włączonego programu) oraz w aplikacje internetowe - na nich obraz wyświetla się normalnie.
13-01-2021 12:02 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja bym nie był taki pewny, że aktualizacja załatwi sprawę. Problem może leżeć w one connect box i wejściu hdmi arc ale to tylko czarny scenariusz, oby aktualizacja wystarczyla
13-01-2021 12:05 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@jano81 Tylko że QE43Q60RAT nie ma one connect box.
13-01-2021 12:08 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W moim przypadku one connect box, agolnie miałem na myśli wejście hdmi arc bo chyba takie jest we wszystkich qledach 2019
13-01-2021 12:11 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeśli działa bez problemu z kinem HT-X30 po ARC i takie cuda się nie dzieją jak po podłączeniu Soundbara.
13-01-2021 12:27 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tylko że te soundbar działają bez problemu z qledami 2020 tak więc problem może leżeć w sofcie tv, w sofcie soundbara lub w wejściu arc nic nie wyklucza żadnej z tych opcji. Jedno co mnie dziwi skoro ludzie na całym świecie mają taki problem dlaczego jeszcze nie ma aktualizacji?
13-01-2021 01:15 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@jano81, Widocznie jest za mało zgłoszeń, aby problem został zauważony.
@jano81 napisał(a):
Typ z servisu twierdzi, że pomoże i żebym nie czytał głupot na internecie heh. Zobaczymy
Piszesz o oficjalnym serwisie Samsung, czy jakimś zewnętrznym ?
Zauważyłem także, że czasami przestaje działać regulacja głośności poprzez przytrzymanie przycisku Vol+/Vol- na pilocie telewizora i konieczne jest pojedyncze naciskanie przycisku w celu regulacji głośności. Problem z regulacją powinien występować na niebieskiej planszy z brakiem obrazu. Jeśli możecie, to sprawdźcie i dajcie znać czy u Was jest tak samo.
13-01-2021 01:39 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak w oficjalnym serwisie samsunga w austrii. Gościu mi powiedział, że bym nie czytał co piszą w internecie na forach bo oni mają miliony odbiorników na świecie i potrafią sobie radzić z takimi problemami.
13-01-2021 01:41 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@jano81, W takim razie koniecznie daj znać, czy problem ustąpi po wizycie technika.
13-01-2021 01:45 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dam znać, ja takie sprawy zawsze doprowadzam do końca albo go naprawią albo wymienią i napewno dam znać jak to się zakończy. Jedyną przeszkodą jest korona Virus mam nadzieję, że mi to nie utrudni kontaktu z technikiem i samsungiem. Zobaczymy
13-01-2021 03:00 PM — edytowano 13-01-2021 03:01 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Szanowny Panie Mateuszu,
Uprzejmie dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta firmy Samsung.
W celu wyeliminowania utrudnień zalecam jeszcze wykonanie resetu Flasha.
Poniżej wysyłam instrukcję, jak go wykonać:
1. Włącz TV
2. Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek przycisk Power na TV
3. Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek przycisk Power na pilocie
4. Odczekaj 30 sek - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
5. Odczekaj następne 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Podczas wykonywania resetu proszę nie odłączać kabla zasilającego. W przypadku kiedy TV nie odpowiada przez 3 minuty, proszę wykonać reset ponownie.
Reset flash spowoduje przywrócenie ustawień w telewizorze do ustawień fabrycznych, konieczna jest ponowna konfiguracja odbiornika.
Głupie pytanie ale czy ktoś to robił i pomogło albo odczuł różnice ?
Nie chcę tego robić jeżeli jest pewność ze to też nie pomoże, znowu kupę czasu zajmie mi ustawianie i konfigurowanie tv pod siebie. Czy informacja o resecie będzie widziana przez serwisanta?