Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z bluetooth S20 FE 5G

(Temat utworzony: 18-01-2021 11:16 PM)
4591 Wyświetlenia
Symeon7
Journeyman
Opcje
Cześć, może ktoś też ma taki problem, że po połączeniu się z głośnikiem, słuchawkami czy transmiterem, radiem, przez bluetooth,  to nie odtwarza dźwięku? 
Na dodatek Przy YouTube dobrze to widać bo wideo/teledysk szatkuje i się tnie, klatka po klatce, natomiast zmieniając output spowrotem na telefon to działa to normalnie i płynnie.. telefon mam zaledwie któryś dzień i teraz dopiero zauważyłem jak chciałem posłuchać muzyki 
Może ktoś też wie jak to naprawić? Czy tylko gwarancja..?
0 Like
49 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Spróbuj pierw zresetować ustawienia sieciowe. W tym celu wejdź w ustawienia -> Zarządzanie ogólnie -> Resetowanie 

Daj znać czy coś się poprawiło !

Blaze85
Journeyman
Opcje
Mam ten sam telefon i bez problemu słucham muzyki na słuchawkach i głośnikach bt.
0 Like
Symeon7
Journeyman
Opcje
dzięki, teraz działa! 😀
0 Like
Symeon7
Journeyman
Opcje
jednak niestety tylko chwilowo. po zresetowaniu tych ustawień podłączyłem się do głośnika LG FH6 i wszystko działało. Mi Band 4 na ręce też się normalnie podłączył, a następnie w aucie z transmiterem Roidmi 3s już był problem, nie odtwarzało dźwięku i film na YT bardzo bardzo klatkowal. zmieniając output na telefon, wszystko wraca do normy i odtwarza się normalnie, więc to nie wina internetu.. Transmiter 100% sprawny bo testowałem na nim już galaxy a5, galaxy s10+.. i problem nie występuje
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Przekażę Ci wskazówki, które mogą okazać się przydatne - jedną z nich zawarłem w wcześniejszym poście.

1. Zobacz czy dla urządzeń , z którymi masz problem nie ma jakiś aktualizacji oprogramowania.

2. Wykonaj zabieg wipe cache partition, który nie usuwa żadnych danych z telefonu.

3. W ostateczności możesz przywrócić telefon do ustawień fabrycznych bez przywracania danych z kopii zapasowej ( jeżeli możesz sobie na to pozwolić). Zabieg ten niestety usuwa wszystkie dane z telefonu, dlatego polecam je sobie zgrać np. za pomocą aplikacji Smart Switch.

Przedstawione powyżej wskazówki są wszystkimi, które przychodzą mi do głowy i mogą rozwiązać Twój problem.

Możesz również też poczekać na odpowiedzi innych użytkowników forum.

Przydatne poradniki:

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn... 

https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wej%C5...   

Symeon7
Journeyman
Opcje
po wipe cache partition jest dobrze, łącze się z małym smukee, tak dla sprawdzenia ,dźwięk działa.
próbuję testować, różne odtwarzacze (radio, YT, muzyka z telefonu) rozłączać bluetooth itd i po właśnie wyłączeniu bluetooth i ponownym włączeniu, znów jest to samo. brak dźwięku, na YT dobrze to widać bo wtedy odtwarzany teledysk/ wideo bardzo klatkuje..
0 Like
Symeon7
Journeyman
Opcje
ktoś może ma jakieś rady albo ten sam problem? to tak jakby bluetooth głupiał bo rozłączeniu się z urządzeniem..
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czy wykonałeś wszystkie wskazówki, które podał @YOX? W szczególności chodzi o przywrócenie ustawień fabrycznych bez kopii zapasowej.

0 Like
Symeon7
Journeyman
Opcje
tak, teraz tak i cieszyłem się bo 1 dzień po zrobieniu działało, wczoraj. zaś dziś już nie działa.. i znów jest to samo
0 Like