Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Galaxy S20 FE - Problem z 5g

(Temat utworzony: 29-01-2025 11:41 AM)
239 Wyświetlenia
zbyszek57
Navigator
Opcje
Witam. Galaxy S20FE nie loguje się do sieci 5G. Jeśli już to na kilka sekund. Natomiast Galay Tab A9+ bez problemu. Sygnał stabilny i full. Router TP-Link nx220v także bez problemu. Przekładałem karty sim między urządzeniami i każda w S20FE nie łapie 5G.
Natomiast w tablecie czy routerze wszystkie bez problemu działają w 5G. 
Czyli problem po stronie S20 FE. Sprawdzałem ustawienia i wszystko jest ok. Gdzie szukać przyczyny? 
0 Like
10 Odpowiedzi
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Cześć! Chodzi o sieć 5G czy Wi-Fi 5 GHz?
0 Like
zbyszek57
Navigator
Opcje
Tak jak napisałem: Sieć 5G ( 5G; 4G; 3G....)
0 Like
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
Próbowałeś resetować ustawienia sieci komórkowej?
0 Like
zbyszek57
Navigator
Opcje
Oczywiście. Reset ustawień sieciowych, następnie zainstalowałem na nowo ustawienia konfigurację. Ostatnim krokiem był telefon do operatora który zresetował ustawienia konta. Nic to nie dało. 5G dalej brak
0 Like
Pawel1605
Voyager
Opcje
Witam, mam dokładnie ten sam problem i ten sam model telefonu. Kiedyś 5G działało normalnie, ale po którejś z aktualizacji przestało. Podejrzewam, że to wtedy zaczęły się problemy, ale niestety jak na razie nie udało mi się znaleźć rozwiązania. Próbowałem już resetować ustawienia sieciowe, a także wykonać hard reset telefonu, ale 5G nadal nie działa. Jedyne, co zauważyłem, to że działa jedynie pasmo C.
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@zbyszek57 

W celu zoptymalizowania połączenia telefonu z siecią komórkową możesz zresetować ustawienia APN: Ustawienia -> Połączenia -> Sieci komórkowe -> Nazwy punktów dostępu -> 3 kropki w prawym, górnym rogu -> Przywróć domyślne.

W jakich sieciach pracują karty SIM, z których korzystasz?

zbyszek57
Navigator
Opcje
To wszyztko robiłem. Karty Sim pracują w sieci Play
0 Like
zbyszek57
Navigator
Opcje
Czyli telefon do wymiany bo aktualizacji softu już nie będzie
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@zbyszek57 W takiej sytuacji dobrze byłoby przekazać telefon do diagnostyki w Autoryzowanym Serwisie.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/