Close

What are you looking for?

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Galaxy S20 FE - Problem z 5g

(Topic created on: 29-01-2025 02:43 PM)
201 Views
zbyszek57
Navigator
Options
Witam. Galaxy S20FE nie loguje się do sieci 5G. Jeśli już to na kilka sekund. Natomiast Galay Tab A9+ bez problemu. Sygnał stabilny i full. Router TP-Link nx220v także bez problemu. Przekładałem karty sim między urządzeniami i każda w S20FE nie łapie 5G.
Natomiast w tablecie czy routerze wszystkie bez problemu działają w 5G. 
Czyli problem po stronie S20 FE. Sprawdzałem ustawienia i wszystko jest ok. Gdzie szukać przyczyny? 
0 Likes
10 REPLIES 10
mcbseb
Troubleshooter
Options
Cześć! Chodzi o sieć 5G czy Wi-Fi 5 GHz?
0 Likes
zbyszek57
Navigator
Options
Tak jak napisałem: Sieć 5G ( 5G; 4G; 3G....)
0 Likes
mcbseb
Troubleshooter
Options
Próbowałeś resetować ustawienia sieci komórkowej?
0 Likes
zbyszek57
Navigator
Options
Oczywiście. Reset ustawień sieciowych, następnie zainstalowałem na nowo ustawienia konfigurację. Ostatnim krokiem był telefon do operatora który zresetował ustawienia konta. Nic to nie dało. 5G dalej brak
0 Likes
Pawel1605
Voyager
Options
Witam, mam dokładnie ten sam problem i ten sam model telefonu. Kiedyś 5G działało normalnie, ale po którejś z aktualizacji przestało. Podejrzewam, że to wtedy zaczęły się problemy, ale niestety jak na razie nie udało mi się znaleźć rozwiązania. Próbowałem już resetować ustawienia sieciowe, a także wykonać hard reset telefonu, ale 5G nadal nie działa. Jedyne, co zauważyłem, to że działa jedynie pasmo C.
0 Likes
PiotrCh
Expert
Options

@zbyszek57 

W celu zoptymalizowania połączenia telefonu z siecią komórkową możesz zresetować ustawienia APN: Ustawienia -> Połączenia -> Sieci komórkowe -> Nazwy punktów dostępu -> 3 kropki w prawym, górnym rogu -> Przywróć domyślne.

W jakich sieciach pracują karty SIM, z których korzystasz?

zbyszek57
Navigator
Options
To wszyztko robiłem. Karty Sim pracują w sieci Play
0 Likes
zbyszek57
Navigator
Options
Czyli telefon do wymiany bo aktualizacji softu już nie będzie
0 Likes
PiotrCh
Expert
Options

@zbyszek57 W takiej sytuacji dobrze byłoby przekazać telefon do diagnostyki w Autoryzowanym Serwisie.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/