Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z pilotem uniwersalnym + dekoder multimedia.

(Temat utworzony: 02-04-2021 12:05 PM)
5088 Wyświetlenia
kamiljozio
First Poster
Opcje

Witam, mam problem z konfiguracją pilota uniwersalnego w telewizorze Samsung UE55TU7102K  i dekoderze multimedia  ADB-3830CD. Po zakupie telewizora przez miesiąc wszystko działało bez problemu. Jednego dnia pilot uniwersalny przestał działać. Próba ponownej konfiguracji kończy się niepowodzeniem, telewizor bez problemu konfiguruje pilota uniwersalnego z konsola PS4 jednak z dekoderem się nie da. Nic nie dała próba pilota z innego telewizora, wymiana bateria, zamiana kabli HDMI. Dekoder reaguje tylko i wyłącznie na fabryczny pilot od Multimedii. Pomoc techniczna multimedii uważa, że z ich strony wszystko jest ok, wina telewizora. Aktualne oprogramowanie na TV i na dekoderze. Czy można coś jeszcze zrobić z TV czy starać się uzyskać od multimedii nowy dekoder ? 

Pozdrawiam  

0 Like
71 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@1maciej  Pilot nie ma znaczenia na sterowanie innymi urządzeniami. Wszystko odbywa się przez Anynet+ HDMI CEC. Ja mogę sterować pilotem klasycznym jak i Smart.

0 Like
1maciej
Journeyman
Opcje

załączyłem instrukcję

0 Like
KotKicek
Student
Opcje

Tylko to zupełnie inny pilot. Ja mam taki z wieloma przyciskami.

0 Like
1maciej
Journeyman
Opcje

ok to nie jest problem, pewnie któreś przyciski do tego służą

0 Like
1maciej
Journeyman
Opcje

Skieruj pilota na telewizor i naciśnij i przytrzymaj przycisk MUTE, aż zaświecą się wszystkie cztery przyciski trybu. Następnie naciśnij i przytrzymaj przycisk SETUP, aż wszystkie cztery przyciski trybu migną dwukrotnie. Naciśnij POWER, aby wybrać TV. Naciśnij CH+ lub CH-, aby wybrać markę telewizora, a następnie naciśnij OK. Wybierz producenta telewizora z listy, a następnie naciśnij przycisk OK. Wprowadź numer modelu telewizora, a następnie naciśnij przycisk OK. Pilot jest teraz zaprogramowany do telewizora.

0 Like
1maciej
Journeyman
Opcje

nie wiem czy pomoże ale można  spróbować

0 Like
1maciej
Journeyman
Opcje

ok, ja się nie znam aż tak, u mnie zadziałało dopiero jak sparowałem na nowo, jak nie pomoże to trudno nic więcej nie wiem😓

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KotKicek  Zapoznaj się z tym tematem? 

Pilot Smart TV (QE75Q70) -> Dekoder Horizon UPC 7002KLG - Parowanie

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/pilot-smart-tv-qe75q70-gt-dekoder-horizon-upc-7002klg...

A takich tematów na tym forum jest sporo. A pilot nie ma znaczenia czy masz klasyczny czy Smart.

0 Like
KotKicek
Student
Opcje

Próbowałem parowania po numerze modelu dekodera i soundbara i nic. Wcześniej działało a teraz nie. Nie wiem o co chodzi. Nawet robiłem reset z poziomu serwisowego. Można dokupić nowy pilot i będzie działał z tym tv?

0 Like