Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

KS7000 kiedy nowy firmware z obsługa HLG?

(Temat utworzony: 29-01-2019 09:00 AM)
2589 Wyświetlenia
kowalmisiek
Navigator
Opcje

Witam.

Wyczytałem w internecie że pojawił się za granicą nowy firmware do naszej serii KS7000 który daje obsługe HDR(HLG). Firmware ma numerek 1239. Podobno za granicą jest udostępniany w postaci pliku nagranego na pendrive i wysyłany do ludzi pocztą. Nie rozumiem dlaczego nie jest udostępniony online i dlaczego nie da się go w Polsce dostać? Jest gdzieś ten firmware do dostania w Polsce?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kowalmisiek Jest już najnowszy firmware wer 1240.0 dla modelu KS 7000 z obsługą HLG HDR :smiling-face:

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

28 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kowalmisiek A w jaki kraju jest taki firmware ?

0 Like
kowalmisiek
Navigator
Opcje
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kowalmisiek  To zadzwoń na infolinie Samsunga tel 22 607 93 33 lub email

0 Like
kowalmisiek
Navigator
Opcje

Na infolini mi powiedzieli że niema niczego nowszego w Polsce niż 1231 czyli ten który mam obecnie. A co jest za granicą to nie zanczy że w Polsce ma być. Czyli jak zwykle Polska jest 100 lat za murzynami.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kowalmisiek Taki sam jest u nas ver 1231.1 jak tam dla KS7000 czy KS8000  https://www.samsung.com/it/support/model/UE55KS7000UXZT/

0 Like
kowalmisiek
Navigator
Opcje

Zgadza się że na stronie jest dostępny 1231.1 (online) ale jest taka różnica że u nich jest wysyłany firmware 1239 z obsługą HLG w postaci pendriva po telefonie do centrum obsługi klienta. Można tam to przeczytać w komentarzach. Na innych forach też to czytałem więc to są wiadomości potwierdzone. Widziałem też gdzieś w sieci dostępny ten firmware do ściągnięcia. Sam bym go pobrał i na pendrive wrzucił i wgrał ale nie chcę stracić gwarancji. Na jednym Polskim forum internetowym ktoś się pochwalił że ściągnął i wgrał ten firmware do swojego telewizora i że działa mu HLG na Canal+ 4k.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak będzie to już oficjalna wersja firmware a nie (beta) to powinna się pojawić zarówno tam jak i u nas.

https://eu.community.samsung.com/t5/Smart-TV-Audio-e-Video/Aggiornamento-HDR-HLG-su-KS7000/td-p/4386...

0 Like
stawik
Pathfinder
Opcje
0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @stawik,

Dzięki za przesłanie linka. Jeśli masz jakieś pytanie odnośnie do tego wątku lub firmware doprecyzuj proszę sprawę. Dzięki temu nasi eksperci będą mogli udzielić Ci wsparcia!

0 Like