Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Aplikacja Apple TV i DolbyAtmos

(Temat utworzony: 14-03-2022 10:04 AM)
767 Wyświetlenia
Łukasz821
Apprentice
Opcje

Witajcie, mam problem z aplikacją Aplle TV, nie działa mi z niej dolby atmos, materiały na netflix oraz hbo max działają ok, a na apple TV w opisie filmu nigdzie nia ma Atmosa mimo tego że na innym urządzeniu (np xbox one) jest w opisie że film ma ścieżkę Atmos.

Ktoś ma jakiś pomysł co mogę zrobić ?? Czy to wina samej aplikacji ??

Telewizor Q77A i Sounbar Q800A

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Łukasz821
Apprentice
Opcje

UPDATE:

Długo z tym walczyłem bo czasami dźwięk Atmos z aplikacji był a czasami nie. WKOŃCU mam rozwiązanie.

Dolby Atmos działa z aplikacji ale musi być WYŁĄCZONA funkja Q-Symphony. Wtedy działa atmos, przy opcji dźwięku TV+Soundbar nie działa Atmos.  Problem rozwiązany, chociaż Samsung mógłby nad tym popracować bo Disney, Netflix, czy HBO nie mają z tym problemu. 

Posta zostawiam dla innych, może ktoś będzie miał podobny problem i mu się przyda. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Łukasz821  Witam

Taka wersja aplikacji najwidoczniej jest przewidziana, proponuję kontakt bezpośrednio z jej dostawcą.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Łukasz821, Tak już działa ta aplikacja. Sam ostatnio próbowałem uzyskać dźwięk Dolby Atmos z tej aplikacji, ale niestety bez skutku. W opisie filmu jest informacja o tego typu ścieżce, ale nie da się jej w żaden sposób wybrać lub aktywować. Sprawdzałem na Q80A + Q800T.

Łukasz821
Apprentice
Opcje

Poradziłem sobie. Okazuje się że mając Iphona można otworzyć film na telefonie i funkcją airplay przerzucić na TV i wtedy na Soundbarze pokazuje że odbebrał Dolby Atmos. Śmieszne trochę, ale działa 😁

Rozwiązanie
Łukasz821
Apprentice
Opcje

UPDATE:

Długo z tym walczyłem bo czasami dźwięk Atmos z aplikacji był a czasami nie. WKOŃCU mam rozwiązanie.

Dolby Atmos działa z aplikacji ale musi być WYŁĄCZONA funkja Q-Symphony. Wtedy działa atmos, przy opcji dźwięku TV+Soundbar nie działa Atmos.  Problem rozwiązany, chociaż Samsung mógłby nad tym popracować bo Disney, Netflix, czy HBO nie mają z tym problemu. 

Posta zostawiam dla innych, może ktoś będzie miał podobny problem i mu się przyda. 

Łukasz821
Apprentice
Opcje

Poradziłem sobie, przejrzyj wątek ponownie. Wyłącz Q-Symphony :smiling-face: 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Łukasz821, Q-Symphony nie wyklucza się z Dolby Atmos. Przed chwilą sprawdziłem na Netflixie i soundbar automatycznie przełącza się na DA przy włączonym QS.

Łukasz821
Apprentice
Opcje

Sprawdź aplikacje Apple Tv bo to o niej jest ten wątek. Jak pisałem wcześniej, nie ma problemu między Q-Symphony a Netlix, Disney czy HBO, problem dotyczy tylko App Apple TV

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Łukasz821, Mój błąd. Nie doczytałem Twojej wiadomości. Faktycznie wyłączenie Q-Symphony pozwala na odtworzenie ścieżki Dolby Atmos w Apple TV. Włączenie QS przerywa odtwarzanie i jego wznowienie odbywa, się bez ścieżki DA.