Chiudi

What are you looking for?

annulla
Visualizzazione dei risultati per 
Cerca invece 
Intendevi dire: 

Problem z obrazem przez hdmi

(Argomento creato il giorno: 28-09-2024 09:17 PM)
591 Visualizzazioni

Anche io ho questo problema

lio45
Explorer
Opzioni
Witam. Telewizor to SAMSUNG QLED QE50Q60CAU 50 Zoll. Od pewnego czasu obraz przez hdmi ( oba gniazda)niezaleznie od zrodla ulegl pogorszeniu ( jest mniej ostry, jakby sie rozmywal, kolory bardziej blade). Problem nie wystepuje w aplikacjach w telewizorze typu netflix, apple tv...tu obraz jest super. Po przelaczeniu na aplikacje z miiboxa przez hdmi od razu widac gorsza jakosc obrazu. Mam jeszcze dwa inne telewizory i tam obraz z miiboxa, CP jest ok. Wiec nie jest to wina kabli, zrodla obrazu czy internetu. Reset telewizora tez nic nie pomogl podobnie jak wymiana kabli.
Dodam, ze ustawienia obrazu sa takie same dla wszystkich zrodel.

13 Risposte
Bartek02
Explorer
Opzioni
Może ustawienia w miiboxie masz ustawione na niższą rozdzielczość?
0 Likes
lio45
Explorer
Opzioni
Bartek02..Nie, to nie to...problem z obrazem jest z każdym urządzeniem podłączonym pod hdmi...laptop, CP, Miibox...te same urzadzenia podłączone pod inne telewizory( lg, sony) działają bez zarzutu.
0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opzioni

@lio45 Czy możesz wrzucić zdjęcia tego problemu? Czy ten problem pojawił się po aktualizacji firmware TV? Jaką masz teraz wersję firmware?

lio45
Explorer
Opzioni
@vds2 pod hdmi arc miałem podłączonego laptopa, pod dwa hdmi CP i miiboxa...po jakimś czasie przestał być przekazywany obraz przez hdmi arc i bodajże problem pojawił się od tego momentu ... czy w tym czasie była robiona aktualizacja nie jestem w stanie stwierdzić.
Problem z obrazem wyglada mniej więcej tak, choć zdjecia do konca tego nie oddają...to troche jest tak z tym obrazem w starych telewizorach HD. Im bardziej dynamiczne sceny tym gorzej.20241001_102428_10941_1727771068.jpg20241001_103109_10998_1727771469.jpg20241001_102944_10995_1727771384.jpg
0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opzioni

@lio45  Proponuje żebyś zgłosił problem do Samsunga przez e-mail i dołączył zdjęcia.

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

0 Likes
lio45
Explorer
Opzioni
@vdsl2 a mogłbyś podać adres pod który można to zgłosić bo szukam pod tym linkiem i nie moge znaleźć. Pzdr
0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opzioni

Widzę zostało to zmienione. Teraz można to spróbować zgłosić tutaj 

https://www.samsung.com/pl/support/your-service/my-product

Ewentualnie telefonicznie 22 607 93 33

Oncki
Apprentice
Opzioni

I jak udało się coś zdziałać? Mam ten sam problem od paru dni,po hdmi nie da się oglądać nic w tv, wszystko rozmazane i pikseloza plus PlayStation 5 też gorzej,

0 Likes
AdamW
Expert
Opzioni

Kontaktowałeś się ze wsparciem technicznym, tak jak zalecił @vdsl2 ?

0 Likes