Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z obrazem przez hdmi

(Temat utworzony: 28-09-2024 09:17 PM)
957 Wyświetlenia
lio45
Explorer
Opcje
Witam. Telewizor to SAMSUNG QLED QE50Q60CAU 50 Zoll. Od pewnego czasu obraz przez hdmi ( oba gniazda)niezaleznie od zrodla ulegl pogorszeniu ( jest mniej ostry, jakby sie rozmywal, kolory bardziej blade). Problem nie wystepuje w aplikacjach w telewizorze typu netflix, apple tv...tu obraz jest super. Po przelaczeniu na aplikacje z miiboxa przez hdmi od razu widac gorsza jakosc obrazu. Mam jeszcze dwa inne telewizory i tam obraz z miiboxa, CP jest ok. Wiec nie jest to wina kabli, zrodla obrazu czy internetu. Reset telewizora tez nic nie pomogl podobnie jak wymiana kabli.
Dodam, ze ustawienia obrazu sa takie same dla wszystkich zrodel.

13 Odpowiedzi
Oncki
Apprentice
Opcje

Jeszcze nie ,narazie zamówiłem nowe kable hdmi, zgłosiłem wymianę modemu w Orange na nowy i zobaczę,jak to nie pomoże to nie wiem, będę pisać albo tutaj co link wyżej albo do tych co mi sprzedawali jak oni to widzą dalej, miałem obraz żyletę a nagle ***** 

Oncki
Apprentice
Opcje

Dałem za TV 16 k i takie coś,nie mogę tego zdzierżyć 

0 Like
Oncki
Apprentice
Opcje

Póki co nic nie pomogło ani wymiana dekodera,ani nowe kable hdmi po 50 zł szt restart tv miękki też nie, restart huba też nie,dramat jest obraz na sportowych kanałach w tym i 4 k, zleciłem z orange doradzenie i diagnostykę jak tam będzie wszystko ok to znaczy że coś z hdmi

0 Like