Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z obrazem przez hdmi

(Temat utworzony: 29-09-2024 11:06 AM)
416 Wyświetlenia
lio45
Explorer
Opcje
Witam. Telewizor to SAMSUNG QLED QE50Q60CAU 50 Zoll. Od pewnego czasu obraz przez hdmi ( oba gniazda)niezaleznie od zrodla ulegl pogorszeniu ( jest mniej ostry, jakby sie rozmywal, kolory bardziej blade). Problem nie wystepuje w aplikacjach w telewizorze typu netflix, apple tv...tu obraz jest super. Po przelaczeniu na aplikacje z miiboxa przez hdmi od razu widac gorsza jakosc obrazu. Mam jeszcze dwa inne telewizory i tam obraz z miiboxa, CP jest ok. Wiec nie jest to wina kabli, zrodla obrazu czy internetu. Reset telewizora tez nic nie pomogl podobnie jak wymiana kabli.
Dodam, ze ustawienia obrazu sa takie same dla wszystkich zrodel.

13 Odpowiedzi
Bartek02
Explorer
Opcje
Może ustawienia w miiboxie masz ustawione na niższą rozdzielczość?
0 Like
lio45
Explorer
Opcje
Bartek02..Nie, to nie to...problem z obrazem jest z każdym urządzeniem podłączonym pod hdmi...laptop, CP, Miibox...te same urzadzenia podłączone pod inne telewizory( lg, sony) działają bez zarzutu.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@lio45 Czy możesz wrzucić zdjęcia tego problemu? Czy ten problem pojawił się po aktualizacji firmware TV? Jaką masz teraz wersję firmware?

lio45
Explorer
Opcje
@vds2 pod hdmi arc miałem podłączonego laptopa, pod dwa hdmi CP i miiboxa...po jakimś czasie przestał być przekazywany obraz przez hdmi arc i bodajże problem pojawił się od tego momentu ... czy w tym czasie była robiona aktualizacja nie jestem w stanie stwierdzić.
Problem z obrazem wyglada mniej więcej tak, choć zdjecia do konca tego nie oddają...to troche jest tak z tym obrazem w starych telewizorach HD. Im bardziej dynamiczne sceny tym gorzej.20241001_102428_10941_1727771068.jpg20241001_103109_10998_1727771469.jpg20241001_102944_10995_1727771384.jpg
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@lio45  Proponuje żebyś zgłosił problem do Samsunga przez e-mail i dołączył zdjęcia.

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

0 Like
lio45
Explorer
Opcje
@vdsl2 a mogłbyś podać adres pod który można to zgłosić bo szukam pod tym linkiem i nie moge znaleźć. Pzdr
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Widzę zostało to zmienione. Teraz można to spróbować zgłosić tutaj 

https://www.samsung.com/pl/support/your-service/my-product

Ewentualnie telefonicznie 22 607 93 33

Oncki
Apprentice
Opcje

I jak udało się coś zdziałać? Mam ten sam problem od paru dni,po hdmi nie da się oglądać nic w tv, wszystko rozmazane i pikseloza plus PlayStation 5 też gorzej,

0 Like
AdamW
Expert
Opcje

Kontaktowałeś się ze wsparciem technicznym, tak jak zalecił @vdsl2 ?

0 Like