Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Domyślne źródło przy włączaniu TV?

(Temat utworzony: 04-03-2023 11:14 AM)
1694 Wyświetlenia
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Mam QLEDa QN91A z 2021 (firmware z grudnia '22) i zastanawiam się czy można jakoś ustawić domyślne źródło, które ma być aktywne przy włączaniu TV z pilota. Funkcja "smart" czy uruchamiać się z ostatnim wybranym źródłem jest moim zdaniem idiotyczna, bo jak nie chcę ostatniego to zostaję z losowym (?). Ja to mam OFF i ciągle staruje mi z podłączoną PS5 co mnie wkurza, bo konsola na ogół włącza się zanim przeskoczę na inne źródło...

Macie jakiś pomysł?

0 Like
5 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Abisai78  Nie kojarzę aby była taka możliwość na żadnym roczniku.

Kanal_7
Explorer
Opcje
Mam tę samą sytuację z PS4 i z tego co wyczytałem wynika to stąd, że użyliśmy funkcji pilota uniwersalnego, więc można pilotem sterować w menu PS. W tym wypadku naciśnięcie jakiegokolwiek guzika działa jak włączenie przycisku PS na Padzie.. Zastanawiam się tylko, czy żeby teraz "odparować" pilota z PS4 trzeba zrobić reset całego TV, czy może da się sam pilot zresetować..
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie trzeba wykonywać resetu TV. Wystarczy usunąć urządzenie.

Kanal_7
Explorer
Opcje
Właśnie usuwałem urządzenie i mi to nic nie dawało, po ponownym pierwszym wyszukaniu PS4 było nadal to samo, ale właśnie od nowa sparowałem pilot z TV i problem zniknął 👍 pozdrawiam.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kanal_7, W razie czego w ustawieniach PlayStation możesz wyłączyć funkcję sterowania konsolą przez HDMI. Po jej wyłączeniu nie będzie działać sterowanie pilotem oraz automatyczne wł. się konsoli razem z TV.