09-11-2021 10:44 AM
Dzień dobry.
Na moim telewizorze brak funkcji "nadawanie" w ustawieniach nawet pomimo ustawienia źródła na TV
09-11-2021 10:48 AM
Na początek proponuje odłączyć TV od prądu na około 10min.
Masz poniżej instrukcje jak przywróci TV do ustawień fabrycznych i zapoznaj się z Ważne.
Reset flash:
Włącz TV
Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na TV
Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na pilocie
Odczekaj 30 sek. - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
Odczekaj następnie 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Ważne. Sposób ten zalecany jest dla TV podłączonych do Internetu, gdyż po resecie część ustawień przywracana jest poprzez sieć. Może on przywrócić ustawienia fabryczne całego telewizora, więc ważne jest spisanie dotychczasowych ustawień. Jeśli TV nie ma połączenia z siecią- nie wolno go wykonywać.
Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego. Gdy TV nie odpowiada przez 3 min, należy włączyć TV za pomocą pilota I spróbować wykonać reset ponownie.
09-11-2021 05:27 PM
Wykonałem powyższe instrukcje. Nie pomogło. Wciąż brak opcji "nadawanie"
09-11-2021 10:58 PM
@MMeller Więc pozostaje Ci serwis żeby zobaczył co jest nie tak u ciebie.
30-12-2023 09:53 AM
Dzień dobry,
Mam niedostępną fukcję nadawanie w telewizorze QE32LS03TBKXXH. Proszę o pomoc.
30-12-2023 03:07 PM
@kobus6 Ta opcja może być niedostępna jak TV ma wybrane źródło HDMI.
Jeśli tak nie jest wystarczy odłączyć TV od prądu na 3/5 min lub wykonać reset TV do ustawień fabrycznych.
30-12-2023 06:20 PM
Rozumiem. A jak wykonać reset?
30-12-2023 06:24 PM — edytowano 30-12-2023 06:25 PM
@kobus6 Masz tutaj.
Jak zresetować mój QLED TV do ustawień fabrycznych
Jeszcze jedna opcja.
Zapoznaj się z Ważne.
Reset flash:
Włącz TV
Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na TV
Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na pilocie
Odczekaj 30 sek. - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
Odczekaj następnie 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Ważne. Sposób ten zalecany jest dla TV podłączonych do Internetu, gdyż po resecie część ustawień przywracana jest poprzez sieć. Może on przywrócić ustawienia fabryczne całego telewizora, więc ważne jest spisanie dotychczasowych ustawień. Jeśli TV nie ma połączenia z siecią- nie wolno go wykonywać.
Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego. Gdy TV nie odpowiada przez 3 min, należy włączyć TV za pomocą pilota I spróbować wykonać reset ponownie.
01-01-2024 09:51 AM
Reset z linku robiłem zanim napisałem post - nie pomógł. Reset, który napisałeś, pomógł. Dziękuję.
01-01-2024 10:08 AM
@kobus6 Proszę bardzo. Pozdrawiam.