Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ue50nu7452 prześwietlona matryca

(Temat utworzony: 11-01-2019 10:43 PM)
3663 Wyświetlenia
Biciu87
First Poster
Opcje

Witam , czy taka wada podlega reklamacji ?20190109_143709.jpg

0 Like
14 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Biciu87 spróbuj skonfigurować ustawienia obrazu, te eksperckie też, bo na zdjęciu widać jakbyś jasność i podświetlanie matrycy miał wykręcone na maksa. 

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Biciu87
First Poster
Opcje
Rzeczywiście tak jest lecz przy 0 parametrze podświetlania lewy róg jest mimo wszystko prześwietlony
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Czyli zrobiłeś jak większość. :winking-face:

To teraz ustaw obraz najbardziej optymalnie dla siebie, bo przecież nie oglądasz telewizji z podkręconymi na maksa ustawieniami i sprawdź dokładnie jak to wygląda. Również na obrazach testowych. Jeżeli w normalnym użytkowaniu problem nie występuję, to wszystko jest ok i nie ma podstaw do reklamacji.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Biciu87
First Poster
Opcje
W normalnych warunkach użytkowania lewy górny róg jest przeswietlony. Jasna plama jest widoczna w jasnych scenach/przejściach. Jest to mega irytujące. Wracając do ustawień to czy oglądam na podświetleniu max czy min to jest moja indywidualna sprawa. Zarówno na jednym jak i drugim biegunie mam prawo oczekiwać obrazu bez wad.
0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Decyzję o naprawie urządzenia w ramach gwarancji podejmuje serwis po przeprowadzeniu analizy technicznej. Mimo to najlepiej, jeśli skontaktujesz się bezpośrednio z infolinią  i załączysz zdjęcia / film. Udzielą Ci wskazówek, czy warto zamawiać serwis.

Formularz kontaktowy:
https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/

0 Like
markenpl
Explorer
Opcje

Mam podobny problem dokładnie z tym samym modelem tv, tylko dolny lewy róg matrycy. Zmieniłem ustawienia a fakt że w pokoju lubię raczej półmrok problem pozostał, oczywiście efekt cloudingu to cecha naszych tv ale ten róg był zdecydowanie jaśniej podswietlony. Dopiero jak wyszło słońce i wposcilem troszkę promieni do pomieszczenia okazało się że ów róg jest cały matowy, jakby ktoś papierem ścierny próbował szlifować, początkowo myślałem że to zabrudzenie, ale jednak nie. Na owej plamke która jest widoczna na wył telewizorze jest jeszcze ślad po taśmie przylepnej która to była częścią tej białej foli chroniące tv w pudełku. Zrobiłem zdjęcia, wysłałem i uznali to za uszkodzenie mechaniczne. Teraz czekam na wymianę tv. Być może u Ciebie także jest starta zewnętrzna cześć matrycy co mogło by być przyczyną tak jasnego rogu matrycy. W moim przypadku prawdopodobnie usterka powstała podczas transportu. Najśmieszniejsze jest to że gdybym nie roswietlił pokoju promieniami słońca to pewnie bym tego nie zauważył i dalej się irytował na jaśniejszy róg tv 

0 Like
MichałM
Expert
Opcje

Cześć @markenpl 

Jeżeli uważasz, że usterka powstała w trakcie transportu powinieneś skontaktować się ze sklepem, w którym zakupiłeś odbiornik.

0 Like
krzylu199
First Poster
Opcje

Witam

F03C0422-3798-4C62-B288-BC21F73CCC94.jpeg

zakupiłem telewizor 55Q77AAT. W prawym dolnym rogu ekranu zauważyłem duże prześwietlenie? Czy można coś z tym zrobić?

0 Like
wahadlo
Pathfinder
Opcje
Chyba komuś ekran kantem upadł. Softwerowo nic nie zrobisz
0 Like