Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rejestracja zakupionego TV

(Temat utworzony: 22-04-2017 09:07 PM)
11111 Wyświetlenia
Waldemar
First Poster
Opcje

Zakupiłem TV UE55KU6470SXXH i próbuję go zarejestrować w SAMSUNG POLSKA ... Porażka - cały czas prosi o sprawdzenie i skorygowanie typu modelu a podaję dokładnie to co jest na tabliczce znamionowej zakupionego TV tj. UE55KU6470S (próbowałem również wklepać cały numer UE55KU6470SXXH i również - WILEKIE NIC). Może Ktoś - coś podpowie ??? Pozdrawiam

0 Like
6 Odpowiedzi
DamianT
Pioneer
Opcje
Hej @Waldemar

Czy przy rejestracji telewizora system prosi Cię o jeszcze inne informacje (oprócz modelu)? Czy masz może również prośbę o podanie numeru seryjnego? Jeśli jest wymagana dodatkowa pozycja, niewykluczone, że błąd tkwi w tej, innej rubryce.

Wiem, że tutaj masz komunikat dotyczący nieprawidłowego modelu, jednakże z doświadczenia wiem, że taki komunikat może pojawiać się w chwili, gdy jest podany niepełny numer seryjny. Wtedy należy dokonać weryfikacji danego numeru z tabliczki znamionowej produktu (numer seryjny składa się z 15 znaków).

Daj znać czy kwestia leżała w nieprawidłowo wprowadzonej, innej rubryce.
0 Like
Waldemar
First Poster
Opcje

W trakcie rejestracji pytany jestem o cztery dane -

- kod modelu

- numer seryjny

- date zakupu

- dowód zakupu

Na tabliczce znamionowej - na TV - znajduje się kod modelu 11. cyfrowy (UE55KU6470S) i numer seryjny (095J3SHJ300479K). Po wprowadzeniu  tych danych oraz podaniu daty zakupu i po załączeniu paragonu - system - "zachęca mnie" do ponownego sprawdzenia kodu modelu i po ponownym wprowadzeniu kodu modelu - komunikat powtarza się. Próbowałem już podawać kod modelu z dowodu zakupu tj. UE55KU6470SXXH (to nadal jest tylko 14 cyfr) ale skutek jest ten sam - komunikat - SPRAWDŻ TYP MODELU. Skąd mam wziąć piętnastą cyfrę ??? Odnoszę wrażenie, że Ktoś coś stworzył (system rejestracji) i go nie sprawdził. Pozdrawiam :smiling-face:

0 Like
DamianT
Pioneer
Opcje

Dosyć dziwna sytuacja, niedawno sprawdzałem opcję rejestracji na dwóch różnych przeglądarkach (Google Chrome i Internet Explorer) i byłem w stanie zarejestrować na swoim koncie losowo wybrane modele. Co ciekawe, żeby dokonać rejestracji, nie musiałem podawać numeru seryjnego oraz daty zakupu. Wystarczył model, jednakże, żeby system zatwierdził produkt, z listy produktów, które się pojawią, należy wybrać model z adnotacją "Poland".

W załączeniu screen z tego, jak wyglądało to u mnie podczas rejestracji, oraz informacja, jaka jest widoczna po zarejestrowaniu (model jest zarejestrowany, a strona jedynie prosi obecnie o dokończenie procesu rejestracji, czyli dodanie danych odnośnie daty zakupu oraz numeru seryjnego).

1.jpg2.jpg

Sprawdź proszę jak będzie wyglądała sytuacja w chwili, gdy zostanie użyta inna przeglądarka niż ta, z której korzystasz obecnie. Dodatkowo, warto wybrać ten model, który pojawia się w rozwijanej liście.

0 Like
Gebo1
First Poster
Opcje

Nie można zarejestrować telewizora Samsung UE40b700

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
@Gebo1 Możesz bardziej dokładnie opisać swój problem?
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Gebo1, Ten telewizor jest z 2009 i pewnie dlatego nie możesz go zarejestrować. Nawet jeśli to z rejestracji tak starych produktów nie ma żadnych korzyści.