Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung UE48J5500 problem, czy mój tv to "cegła"

(Temat utworzony: 05-01-2023 06:37 PM)
487 Wyświetlenia
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Witam. Mam problem z moim leciwym już Samsung Smart TV UE48J5500 mianowicie,
TV nie reaguje na żadne polecenia pilotem jak i na przyciski na obudowie TV. Jedynie co mogę zrobić to go włączyć i wyłączyć z pilota pozatym nic innego nie mogę zrobić, tv odpala się w źródle HDMI3/DVI (Informacja u góry ekranu cały czas się wyświetla i nie znika) do tego źródła mam podłączony PC i obraz jest normalnie wyświetlany.
Próbowałam już chyba wszystkie metody resetu co udało mi się znaleźć w internecie... Kompletnie nie wiem co zrobić i liczę na waszą pomoc. Firmware to chyba 1570 ale nie jestem pewien bo nawet nie mam jak tego sprawdzić bo tak jak pisałem wcześniej nie da się wejść do żadnych opcji czy cokolwiek.

image

Informacja u góry HDMI3/DVI cały czas się wyświetla. Jak na zdjęciu.

Pozatym jak chcę wyłączyć TV to reaguję dopiero po paru sekundach tak samo gdy chce go włączyć 

8 Odpowiedzi
Edys075
Samsung Members Star ★
Opcje
Jeśli dłuższe odłączenie od źródła zasilania / reset nie przynosi poprawy to obawiam się, że czeka Cie wizyta w jednym z serwisów.

Listę dostępnych serwisów znajdziesz pod tym linkiem :

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Anonymous User  Wygląda mi na problem zawiązką kabli od podczerwieni z klawiatura lub posypała się pamięć na płycie.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Rozumiem że samodzielnie nie jestem w stanie tego naprawić tak? Gwarancji już dawno nie ma niestety... Pewnie koszt naprawy przekroczy wartość tego urządzenia.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Anonymous User  No cóż o koszty to trzeba się dopytać w serwisie...

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Anonymous User  Samodzielnie to raczej nie zrobisz. Koszt takiej naprawy przy wymianie płyty to około 800/1000 zł.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
To raczej pora na nowy TV. Swoją drogą trochę mnie to dziwi skoro obraz wyświetla normalnie z tego źródła a prawdopodobnie trzeba wymieniać płytę główną, jest jeszcze jedna rzecz którą zauważyłem mianowicie gdy włączam TV z pilota to wyświetla się logo Smart TV i czerwona dioda na telewizorze mruga parę razy a potem pojawia się obraz, może to jakaś istotna informacja? Jak przychodzą wam do głowy jakieś pomysły co mógłbym spróbować nawet kosztem tego że jeszcze bardziej go zepsuje to chętnie wysłucham :face-with-tears-of-joy: dla mnie ten sprzęt to już złom, napewno nie będę go dawał to serwisu bo już ma swoje lata i pora na coś innego z 4k.
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Co jakiś czas logo Smart TV może się pojawiać i jest to normalne nie to problem po stronie płyty.

Jedynie co możesz sam spróbować to sprawdzić wiązkę kabli czy nie jest gdzieś przyciśnięta pod obudowę.

Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje
Ok sprawdzę, kiedyś już ten tv był w serwisie to może coś tam się wydarzyło