Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Easy connection to screen

(Temat utworzony: 28-12-2021 10:50 PM)
1178 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Plachon
Pioneer
Opcje

Od kilku dni jestem posiadaczem QN91A. Wertując instrukcję znalazłem porady jak można połączyć się z komputera Windows z wykorzystaniem TV. Jedną z metod jest wykorzystanie programu "Easy connection to screen". Niestety podany w instrukcji link do pobrania smsng.co/PConTV nie działa. W telewizorze jest podany inny link smsng.co/easy ale też nie działa. Czy ktoś w społeczności używał ten program, czy warto? Jeśli tak, to skąd go można pobrać skutecznie?

0 Like
83 Odpowiedzi
Plachon
Pioneer
Opcje
Patrzac jak to wygłada to raczej nigdy 😒
0 Like
Artur771
Student
Opcje

Na moim q80 zainstalowałem Steam Link, następnie po połączeniu z aplikacją Steam, na komputerze wybieramy opcję wyłączenia/Opuść Big Picture i mamy udostępniony pulpit. Mój laptop nie ma ekranu FHD, więc musiałem zmienić rozdzielczość obrazu udostępnianego Ustawienia/Rozdzielczość

Artur771
Student
Opcje

Niestety to rozwiązanie ma pewne wady. Proces Steam przy streamingu obciąża procesor (na moim i5-3320 25%), przy funkcji Udostępniania ekranu można rozszerzyć pulpit, w steam tego nie ma, po prostu jest streamowany obraz.  Niestety u mnie w W10 udostępnianie ekranu nie chce się poprawnie włączyć i dlatego w miarę potrzeby używam Steam-a.

Plachon
Pioneer
Opcje
Dobre i to. Dzięki za podpowiedz obejscia tego problemu.
0 Like
Chrupek
Apprentice
Opcje
Witam zainstalowałem aplikacje zaraz po włączeniu wyłącza się miał już ktoś taki problem ?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Chrupek, Problem jest znany od kilku miesięcy. Niestety Samsung w dalszym ciągu nie przygotował aktualizacji. Obecnie program ten działa tylko na angielskiej instalacji Windowsa

Easy connection to screen
https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/easy-connection-to-screen/td-p/3672767

Chrupek
Apprentice
Opcje
@kamil40013 no to lipa ciekawe czy coś z tym zrobią ?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Chrupek, Ciężko powiedzieć czy coś ruszy w tym, temacie. Na razie nie mamy takich informacji. Najlepiej będzie, gdy wyślesz zapytanie w tej sprawie poprzez formularz, do którego link podaję poniżej.

https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/

Chrupek
Apprentice
Opcje
Super tak zaraz zrobie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Chrupek  @kamil40013  Problem jest dalej nawet na Windows wersji angielskiej nie działa.