Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Easy connection to screen

(Temat utworzony: 13-07-2021 07:08 PM)
46365 Wyświetlenia
Plachon
Pioneer
Opcje

Od kilku dni jestem posiadaczem QN91A. Wertując instrukcję znalazłem porady jak można połączyć się z komputera Windows z wykorzystaniem TV. Jedną z metod jest wykorzystanie programu "Easy connection to screen". Niestety podany w instrukcji link do pobrania smsng.co/PConTV nie działa. W telewizorze jest podany inny link smsng.co/easy ale też nie działa. Czy ktoś w społeczności używał ten program, czy warto? Jeśli tak, to skąd go można pobrać skutecznie?

0 Like
Przejdź do rozwiązania
83 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Plachon To trzeba zgłosić przez  Wiadomość do Wsparcia technicznego e-mail

MatiJ
Expert
Opcje

Sprawdziłem aplikację u siebie i działa prawidłowo. Polecam wyłączyć wszystkie blokady po stronie systemu. Ewentualnie zweryfikujcie aktualizacje bibliotek systemowych. Poniżej Screen.

MatiJ_0-1628693031127.png

0 Like
Plachon
Pioneer
Opcje
Podeślij proszę jaka masz wersje Windowsa i czy masz jakiegos antywirusa. Chociaz, aplikacja sie zamyka po uruchomieniu automatycznie, wiec to raczej nie antywirus. Ja mam win10 21H1 19043.1151. Mam wszystki mozliwe aktualizacje.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MatiJ  Kontaktowałeś się w tej sprawie przez formularz email?

MatiJ
Expert
Opcje

@Plachon, Mam dość leciwą wersję 

MatiJ_0-1628695359987.png

@PrzemekM , Nie kontaktowałem się w tej sprawie. Zainstalowałem program i już.

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

U mnie na Windows 11 aplikacja również zamyka się samoczynnie chwilę po uruchomieniu.

wersja.png

Uważam, że konieczna jest aktualizacja programu.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MatiJ  Ta aplikacja nie działa na żadnym systemie Windows 7/8.10 czy 11.

Tak jak napisał @kamil40013 wymaga aktualizacji albo przywrócenia opcji jak Screen mirroring.

MatiJ
Expert
Opcje

Tutaj nie chodzi o wersję Windows, bo jak zauważyłeś u mnie aplikacja się uruchomiła.

Przejrzałem dziennik zdarzeń Windows i mam pewną teorię dlaczego mi działa. Sprawdzę to w praktyce i poinformuję.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MatiJ, Czy masz już jakieś nowe informacje w tej sprawie ?

Quantiss7
Pathfinder
Opcje
U mnie ten sam problem, w żaden sposób nie mogę podłączyć laptopa do tv(poza hdmi) więc trochę słabo bo do połączenia zdalnego wymagany jest Windows 10pro :winking-face:
0 Like