Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Easy connection to screen

(Temat utworzony: 13-07-2021 07:08 PM)
46371 Wyświetlenia
Plachon
Pioneer
Opcje

Od kilku dni jestem posiadaczem QN91A. Wertując instrukcję znalazłem porady jak można połączyć się z komputera Windows z wykorzystaniem TV. Jedną z metod jest wykorzystanie programu "Easy connection to screen". Niestety podany w instrukcji link do pobrania smsng.co/PConTV nie działa. W telewizorze jest podany inny link smsng.co/easy ale też nie działa. Czy ktoś w społeczności używał ten program, czy warto? Jeśli tak, to skąd go można pobrać skutecznie?

0 Like
Przejdź do rozwiązania
83 Odpowiedzi
Kylosan
First Poster
Opcje

Mam win10pro, ale i tak ten program crashuje i wyrzuca błędy w event viewerze...

0 Like
nik19741
First Poster
Opcje

No dokładnie .Ja też tak mam.Po uruchomieniu go pojawia się komunikat ze program przestał działac i zostanie zamknięty.Poinformują mnie o rozwiązaniu problemu.Własnie teraz próbowałem to pojawia się na moment i znika.Widać ze Samsung nie potrafi sobie poradzic z tym problemem.

0 Like
nik19741
First Poster
Opcje

Dzisiaj zgłosiłem.i dostałem oto taką odpowiedz.

W przypadku aplikacji PC on TV-Easy nasi inżynierowie pracują nad aktualizacją. Czy chce Pan skorzystać z opcji udostępniania ekranu, czy funkcji Remote control?
0 Like
Kylosan
First Poster
Opcje

'Chcę po prostu włączyć program, a gdy to się uda, to sprawdzić jaka opcja bardziej odpowiada moim potrzebom' 😂

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Nie włączycie aplikacji na waszych systemach. Easy connection to screen uruchomiłem poprawnie, ponieważ posiadam fabrycznie zainstalowaną angielską wersję Windows.

Aplikacja uruchamiała się poprawnie tylko na angielskich instalacjach. Wgranie dodatkowego języka do Polskiej wersji nic nie zmieniło, więc widocznie są jakieś głębsze różnice w tych systemach.

Pozostaje czekać na aktualizację.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MatiJ, Czy wiadomo kiedy pojawi się aktualizacja aplikacji Easy Connection ?

OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@kamil40013, obawiam się, że nikt nie będzie w stanie odpowiedzieć na to pytanie. 😞

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Plachon
Pioneer
Opcje
Smutne. Wycieli obsluge XVID, ale to jakos przezyje dzieki koledze z forum. Apka, ktora dziala na wybranych rynkach. Jeszcze troche na nowych telewizorwch da sie tylko telewizje oglądac 😉
RM76
Student
Opcje

Mam ten sam problem. Widzę że od 4 miesięcy Samsung ma to gdzieś. Zrobiłem wczoraj zgłoszenie serwisowe i oczywiście standardowa odpowiedź "Na ten moment oczekujemy na aktualizację, która pozwoli wyeliminować problem." Szkoda że nie ma więcej opcji, które będą tylko podnosiły cenę telewizora, a nie da się ich uruchomić.

0 Like
Szaszłyk
First Poster
Opcje

Czy wiadomo coś już jak to naprawić lub kiedy aktualizacja?

0 Like