Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to jest folia ochronna?

(Temat utworzony: 05-11-2020 12:07 PM)
15855 Wyświetlenia
JakubCzajkowski
Student
Opcje

Witam. Zakupiłem telewizor QLED 43 całe QE43Q67T.

Elegancko go używałem aż do czasu jak dzieci mi go wypalcoły i chciałem go przetrzeć. Dostrzegłem, że to chyba folia ochrona. Dziwne bo folie z ramki zdarłem.  Nie miałem żadnej naklejki informującej o tym, że jest folia na matrycy. Próbowałem w rogu to odczepić,

podważyć i trzyma się to strasznie mocno. Nie chcę używać większej siły i jakiś ostrych narzędzi. 

Poniżej umieszczam zdjęcia i proszę o informację i pomoc. 

IMG_20201105_120521.jpg

IMG_20201105_104252.jpg

0 Like
14 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@JakubCzajkowski  Proponuje Ci, żebyś napisał wsparcie techniczne E-mail

Bo możesz doprowadzić do takiego uszkodzenia jak tu https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/qe65q74t/m-p/2015061

0 Like
JakubCzajkowski
Student
Opcje

Pisałem. Sugerowali abym taśmę klejąca przylepił i może wtedy razem taśma z folią się oderwie. Taśma jest za słaba w porównaniu do tej folii... Podczas oglądania mi to nie wadzi ale jak jest słoneczny dzień i tv testbwylaczony to brzydko to wygląda nie mówiąc że sugeruje to defekt....

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@JakubCzajkowski  A czym czyściłeś ekran ?

0 Like
JakubCzajkowski
Student
Opcje

Płynem do szyb/luster potem na sucho

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@JakubCzajkowski  Nie wolno czyści takimi środkami. Teraz ciężko będzie się tego pozbyć.

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/jak-bezpiecznie-czy%C5%9Bci%C4%87-telewizory-i-monito...

JakubCzajkowski
Student
Opcje

No proszę mi nie mówić że po jednym przetarciu powstały takie plamy... Ze widać je przy wyłączonym telewizorze. Po przemyciu specjalnym płynem powinno to zejść? Nie wydaje mi się...

0 Like
pyoter
Navigator
Opcje

Jak uszkodziłeś tym środkiem warstwę antyrefleksyjną matrycy telewizora, to raczej już nic "nie zejdzie", bo już zeszło 🙂 Producent z jakiegoś powodu nie zaleca "specjalnych płynów", ani nawet "super specjalnych płynów" a jedynie bardzo delikatnie wilgotną ściereczkę 🙂

JakubCzajkowski
Student
Opcje

No dobra rozumiem. Ale właśnie tak wygląda zejście powłoki antyrefleksyksyjnej?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@JakubCzajkowski  Tak może to wyglądać nie jeden TV podłączałem u klijenta jeśli jest folia to jest oznaczona jak na tych zdjęciach (biała lub żółta nalepka) oraz w lewym górnym rogu.

Przechwytywanie (1).PNGPrzechwytywanie1.PNG