Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Efekt brudnego obrazu czy to normalne w qledach?

(Temat utworzony: 12-04-2021 10:31 PM)
920 Wyświetlenia
WojtekWojtek
First Poster
Opcje

Witam, 

Czy efekt brudnego ekranu w qledach z podswietlaniem krawedziowym to normalne?

podczas ogladania filmu na ciemnych scenach wyraznie widac jasne plamy szczegolnie w rogach. Przy wlaczonym swietle i w dzien jest to nie widoczne.

przesylam dwa zdjecia podczas testu na czarnym ekranie w nocy widac wyraznie plamy przy wlaczonych halegenach czerń jest ładna. 

Proszę o wypowiedzi o tym zjawisku, dziekuje.

3027E089-6FDE-4679-9900-337788213590.jpeg

2FBCE348-E331-4D9E-B42E-0910A1C7BCE1.jpeg

0 Like
7 Odpowiedzi
horton
Pioneer
Opcje
U mnie dosc podobnie.

PHOTO_20210412_224852_2144.jpg

0 Like
WojtekWojtek
First Poster
Opcje

Zmieniam w ustawieniach obrazu tryb eko, troszke pomaga, czytałem na ten temat to ten efekt wystepuje, w innych markach są jeszcze jakieś ciemne plamy na jasnym tle albo pasy, w samsungach podobno nie jest jeszcze tak źle, ale to denerwujące jest. Wszystkie tv 65 cali w przedziale 4 tys mają takie makamenty z obrazem hmm ??????

0 Like
horton
Pioneer
Opcje
Ponoć to "normalność" w tych matrycach serii 7. Natomiast w 8 nie występuje bo posiada podświetlanie strefowe.
Fachowo to się nazywa Clouding.
Cóż trzeba się do tego przyzwyczaić 😐
0 Like
WojtekWojtek
First Poster
Opcje

Moge zwrócic swoj tv przez net kupilem i mam jeszcze pare dni na zwrot, ale trzeba do 8 dolozyć i tam podobno te pasy wystepują czytałem hmmm

0 Like
horton
Pioneer
Opcje
Szczerze ?
Gdybym miał taką możliwość nawet bym się nie zastanawiał...tylko na zajutrz rozpoczął procedurę zwrotu.
Niestety kupiłem na początku grudnia i po pierwszym pozytywnym wrazaniu jestem średnio zadowolony.
U mnie najbardziej irytującym efektem są nienaturanie głośne trzaski podczas nagrzewania i stygnięcia obudowy.
Jakość tv samsung to nie to samo co kiedyś.
0 Like
WojtekWojtek
First Poster
Opcje

Tych trzasków u mnie nie słychać wogóle odpukać, a właczony pół dnia cały czas jest. W dzień obraz ok, w nocy na eko można oglądać. Nie lubie tej procedury pakowania wysylania, a później znowu czytania i szukania nowego tv, także chyba zostanie. Wysyłka też niestet 100 kosztuje.

0 Like
WiktorLol10
Apprentice
Opcje
Czasami......
0 Like