Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to clouding?

(Temat utworzony: 28-11-2018 07:28 PM)
15856 Wyświetlenia
MM-tarcza
Journeyman
Opcje

Witam,

Jestem od dwóch miesięcy (niestety nieszczęśliwym) posiadaczem TV Samsung UE49MU6452UXXH. 

Po ok 1,5 miesiącu uzytkowania na matrycy pojawiły się długo utrzymyjące się "poświaty / przepalenia" poprzednio oglądanych kanałów.

Matryca została wymieniona na gwarancji - problem ustał .. Pojawił się niestety kolejny -chyba bardziej irytujący.

Jestem świadomy możliwości występowania zjawiska cloudingu w TV LED ale u mnie zjawisko to jest bardzo wyraźne.

Zaznaczę że pierwotna matryca nie miała żadnych "przejaśnień" lub były niezauważalne.

Nowa matryca to jakaś tragedia - w załączeniu zdjęcie zrobione przy emisji filmu w formacie panoramicznym-

Zgłosiłem problem do Samsunga jednak otrzymałem odpowiedź , która wyglądała tak jakby konsultant przekleił definicję cloudingu z wikipedii.

Tak jak zaznaczyłem jestem świadomy występowania zjawiska prześwietleń w LED ale wydaje mi się że u mnie problem polega na wyraźnie mocniej ściśniętej ramce matrycy z prawej strony. Stąd te wyraźne białe smugi - jedna od razu rzuca się w oczy (dolny prawy róg).

Czy taka wada podlega reklamacji ?

Czy mogę prosić Konslutantów Samsunga o dokładniejsze przyjrzenie się sprawie,

Dziękuję,prześwietlenie matrycy 2.jpg

0 Like
markenpl
Explorer
Opcje
Chciałem się podzielić bardzo miłym doświadczeniem. Jak już wcześniej odpisywałem miałem problem z mechanicznym uszkodzeniem matrycy (przetarcie na lewym dolnym rogu) które tak jak przypuszczałem musiało powstać w czasie transportu gdyż podczas oględzin pudła od tv okazało się że brakowało części foli która to miała zabezpieczać matrycę, też mnie to dziwił przy rozpakowaniu że tył tv jest tylko zabezpieczony ale pomyślałem że może tak ma być. Ale do sedna, batalia ze sprzedawcą okrutna, złożyłem reklamację tytułem rękojmi i prawnie naprawdę miałem prawo do wymiany, naprawy, zwrotu kosztów, itd. Niestety sprzedawca
nie akceptował moich praw jako konsumenta zwalając całą winę na Samsunga - a winy Samsunga nie było, gdyż za usterkę mechaniczną powstałą na skutek niewłaściwego transportu, zabezpieczenia towaru ponosi sklep. I tu wielki ukłon w stronę serwisu w Krakowie (LIMES) bo to właśnie oni jako serwis dokładnie zbadali sprawę, ocenili usterkę i w zasadzie gdyby nie oni to miał bym batalię w sądzie którą bym wygrał bo sprawa była oczywista ale straconych nerwów, czasu bym nie odzyskał. Matryca została wymieniona na wręcz idealną, i jak na tv Led, po prostu robi wrażenie oleda. Z tego miejsca dziękuję serwisowi LIMES i polecam ich usługi życząc wszystkim poszkodowanym pomyślnego załatwienia spraw. Pozdrawiam
0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć @markenpl ,

Bardzo fajnie, że sprawa zakończyła się pozytywnie:), dzięki za info.

0 Like
markenpl
Explorer
Opcje
Tak jak najbardziej pozytywnie i chciałbym jeszcze raz podziękować serwisowi bo to właśnie oni mi pomogli rozwiązać problem ze sprzedawcą, nie mówiąc o profesjonalnej obsłudze klienta. Życzę każdemu, a w zasadzie nie życzę problemów z czymkolwiek ale jeśli już coś nawali polecam z czystym sumieniem. 👍👍👍👍👍👍
0 Like
Arto94pl1
First Poster
Opcje

Witam mam telewizor samsung ue49nu7102 już 4 lata i mam problem bo pojawił się  clouding .

Mam pytanie jak mogę dostosować ustawienia obrazu aby zniwelować widoczność tego tego cloudingu .

Proszę o odpowiedź bo jest to uporczywe szczególnie na czarnym tle i ciemniejszym świetle w pomieszczeniu .

0 Like
andrzejgolota997
First Poster
Opcje

Hey, niedawno zakupilem tv model q77ba 75cali, taki jaki sobie wymarzyłem. Zastrzezen brak az do przedwczoraj. Mialem wolny wieczor, postanowilem przejrzec cos na VOD, ku mojemu zdziwieniu tak oto wyglada w czarnych scenach. Sprawa zgloszona na infolinie, mail przyszedl standardowa gatka o cloudingu itd. Co moge zrobic ? 

20221019_210341.jpg

20221019_210259.jpg

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Zwrócić TV do sklepu lub nic nie robić i żyć dalej. Jest to wada TV LCD, nie tylko Samsunga ale wszystkich firm, u jednych bardziej, u innych mniej widoczna. Ew. wymieniaj do skutku.
Podczas testów na znanym portalu, testujący opisał, że tak się dzieje, jak w Twoim przypadku.Zrzut ekranu (9)_1000000316_1666269378.png
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@andrzejgolota997  Cześć 

Nie jest to normalne zjawisko,  ja by również dokonał zwrotu do sklepu.

pio13mnjk
First Poster
Opcje
I tak jest całkiem nieźle, wątpię żebyś trafił lepiej :winking-face:
0 Like
NegativePL
Explorer
Opcje
Witam, kupiłem sobie parę dni temu telewizor Samsunga QE55Q67 i ciekawy jestem czy poniżej pokazane prześwitywanie białych ledów to normalne zjawisko? To jest w zasadzie mój pierwszy telewizor, nie mam też za bardzo wiedzy na temat rynku TV, więc nie mam pojęcia czy to standardowe zjawisko, czy wada matrycy. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Osobiście dla mnie jest to mały problem, ale niestety rzuca się w wieczorami i w nocy. Jeśli jest szansa żeby to wyeliminować też jakoś to proszę o rady. 

image

0 Like