Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

43NU7092 - "Clouding" i "Bleeding"? Oddawać? Mam jeszcze ponad tydzień.

(Temat utworzony: 29-09-2018 11:45 PM)
2872 Wyświetlenia
Piosob
First Poster
Opcje

20180929_233511.jpg

0 Like
9 Odpowiedzi
Piosob
First Poster
Opcje

Widoczne to jest przede wszystkim na czarnym tle i w nocy. Szkoda, że wcześniej nie poczytałem o tych problemach. Nie kupowałbym Samsunga. Występuje ten problem wszędzie, ale podobno najczęściej w Samsungach. Nie da się horroru obejrzeć.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Już oddawna nie ma Clouding w TV Samsung a widać że problem jest tylko z matrycą mozesz spokajnie wymienić na nowy.

0 Like
Piosob
First Poster
Opcje

Nie biorę już Samsunga. To był pierwszy i ostatni raz. Wezmę tak jak planowałem za pierwszym razem, czyli Panasonica ex620.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ja bym nie rezygnował z marki Samsung a dlaczego bardzo dobre pojeście do kilinta i bardzo szybki serwis:smiling-face:

0 Like
Piosob
First Poster
Opcje

No nie bardzo bo nawet mi tego nie naprawią bo twierdzą że to cecha a nie wada :D. Dlatego oddam póki nie minęło 14 dni.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

A jak był kupiony TV internetowo ? Ja miałem taki sam efekt jak ty i bez problemu mi wymienili panel.

0 Like
Koczi
First Poster
Opcje

Samsung 43NU7442U - bleeding podobny jak u Piosob.

Podświetlenie matrycy 20/50

Jasność -2

Prawy dolny róg widoczny nawet w dobrze oświetlonym pomieszczeniu. Oddawać czy nie? Jaka szansa, że w wymienionym modelu będzie tak samo lub gorzej?

20181217_072435.jpg20181217_083956.jpg

0 Like
Th3LOQ
Pioneer
Opcje
To czy będzie w wymienionym modelu lepiej czy gorzej to niestety loteria. Od siebie mogę dodać, że w niektórych przypadkach pomaga jak najbardziej obniżenie ustawień podświetlenia, a jak najbardziej zwiększenie jasności ( u mnie pomogło, dużo mniej widać prześwietleń).
0 Like
Koczi
First Poster
Opcje

Cóż zaryzykowałem i wymieniłem. W nowym praktycznie efekt cloudingu nie występuje, (podświetlenie 20, jasność -2) w zamian za to otrzymałem większy IPS Glow (siedząc na wprost ok. 2m od telewizora boki srebrzą :D), no ale cóż to nie jest aż tak irytujące więc tv zostaje. 

0 Like