Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

UE55KS7500 Clouding

(Temat utworzony: 19-06-2020 09:48 AM)
906 Wyświetlenia
MarciNDr
Student
Opcje

Witam, chciałbym przedstawić moje perypetie z jednym z serwisów SAMSUNGA podobno autoryzowany z Torunia.

Po 4 latach od kupna telewizora zaczeła strzelać mi matryca poziomymi pasami ale że został on ubezpieczony oddałem go do naprawy. I tu zaczynają się szopki.

Na zdjeciach widać efekt jaki otrzymałem z nową matrycą. Są to dwie mocno białe plamy które serwis nazywa "cloudingiem krawędziowym" mało tego na całej długosci prawego boku pod matrycą są jakieś plamy jakby matryca była żle doklejona. Serwis ponownie przyjął telewizor i po jakimś czasie pisze odpowiedź:

Cytuję serwis "Sprzęt sprawdzony pod kątem zgłoszonej usterki - nie stwierdzono nieprawidłowości w działaniu. obserwowany przez klienta problem to nierówne podświetlenie, które jest cechą a nie wadą telewizorów z matrycą LCD. Niezgodnych z technologią szczelin nie stwierdzono".

Także jak słychać clouding tak ma wygladać w telewizorze za 7000 zł a plamy to nie szczeliny i wszystko zgodne z technologią :). Jezeli chodzi o Clouding to znacznie wyraźniejszy jest w nocy ale serwis zażyczył sobie zdjęć tylko dziennych - ciekawe czemu. Jeszcze lepsze bo sprawę zgłosiłem do  Samsunga i Pan najpierw twierdził że ten clouding tak ma być ale następnego dnia zadzwonił i telefonicznie przyznał się że jest "troszkę" za mocny i spróbuje mi pomóc. To ja niewiele myśląc przyznałem się że telewizor jest w serwisie  w Toruniu i proszę o opinie na temat Cloudingu. Jakie moje było zaskoczenie jak dostałem opinię że serwis napisał że jest OK to tak ma być i koniec (widać po odpowiedzi że się z nim komunikował), na temat plam się nie wypowiedział (podaję: Numer referencyjny Klienta: 2713273386Numer zgłoszenia Email: 26304165.) Mam nadzieję że znajdą się tutaj jacyś Panowie z Samsunga i rozwiążą mój problem inaczej postaram sie to nagłośnić.

PlamyPlamyPlamyPlamyClouding - sample 4K Samsunaga na obrazieClouding - sample 4K Samsunaga na obrazieClouding - sample 4K Samsunaga na obrazieClouding - sample 4K Samsunaga na obrazieClouding - sample 4K Samsunaga na obrazieClouding - sample 4K Samsunaga na obrazie

0 Like
2 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MarciNDr  Nie wiem, czy wiesz, że na tym forum nie mamy żadnych techników.  A co na to ubezpieczyciel, u którego zgłaszałeś problem ?

Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy, się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.

MarciNDr
Student
Opcje

Dziękuję za odpowiedź będe szukał rzeczoznawcy (a już chciałem iść do sądu), ale uważam że jest to wielka porażka Samsung-a