03-01-2021 01:46 PM
Witam.
Tydzień temu zakupiłem Samsunga 65" TU8500U przez internet na raty. Po 2 dniach zauważyłem dziwne prześwietlenie po środku ekranu w dolnej krawędzi.
Występuje tylko na czarnym tle, bardzo widoczne pod delikatynym kątem. Nie pomagają inne ustawienia ekranu. Czy powinienem zgłosić to do serwisu? Przyznam ze jest to dość irytujące przy oglądaniu filmów.
Ewidentnie problem z dolnymi diodami ekranu.
03-01-2021 02:05 PM
Pozostaje serwis lub reklamacja u sprzedawcy z tytułu rękojmi.
03-01-2021 02:08 PM
03-01-2021 02:19 PM
Clouding nie podlega reklamacji gdyż to normalna rzecz tego typu matryc
03-01-2021 02:52 PM – ostatnio edytowany 04-01-2021 10:12 AM przez EwaK
o tak tak. +1
03-01-2021 03:20 PM – ostatnio edytowany 04-01-2021 10:13 AM przez EwaK
Ten model nie jest Qledem
Pozostaje w takim razie zwrot
Czy jest jakaś metoda zmniejszenia tego zjawiska?
Czytałem gdzieś że ustawienie obrazu na maksymalne podświetlenie i oglądanie tak przez 2-3 tygodnie pomaga zmniejszyć owy clouding, czy to możliwe?
Pozdrawiam
Michał
04-01-2021 06:55 PM
A to dobre. Hah ha ciekawe co za persona wymyśliła że oglądanie 2-3tygodnie zmniejszy jasność świecenia ledów. Pewnie sprzedawcy którzy chcą uniknąć zwrotów to wymyślili a po 2tygodniach można zapomnieć o zwrocie. Powiem wprost i rozwieje wątpliwości. Nic z tych rzeczy nie zadziała i tv należy reklamować. Nie należy dać sobie wmówić że to normalne bo skoro inni użytkownicy takich wad nie mają to dlaczego Ty Konsumencie miałbyś przymykać na to oko? Masz prawo dostać pełnowartosciowy produkt a nie loteryjny bubel. Tutaj na forum polecą ci zwrot u Sprzedawcy na rękojmię bo Samsung wymyślił sobie, że to nie wada i zrzuca odpowiedzialność reklamacyjną na sprzedawców, co jest bardzo nie fair bo to nie sprzedawca popełnił taki sprzęt w fabryce a PRODUCENT i to on powinien ponosić odpowiedzialność za tego rodzaju wady. Ja lata temu reklamowałem TV jakiegoś no name'a w MM na rękojmię(wtedy jeszcze ustawę konsumencką) właśnie z powodu cloudingu i nierówmnomiernego podświetlenia i że byłem zielony nie dopełniłem pewnych formalności we wniosku i MM odrzucił z powodu tych nieformalności właśnie. Zareklamowałem u Producenta i producent wziął odpowiedzialność za swój produkt i oddali pieniądze, więc dlaczego taki bogaty lider rynku jak SAMSUNG miałby tego nie robić??? Męczcie ich o to, róbcie zdjęcia cloudingu w ciemnym pomieszczeniu, korzystajcie z pomocy Rzecznika Praw Konsumenta i zgłaszajcie o przyjazd serwisu to w końcu Samsung zrozumie że ma działać jak w normalnym kraju.
04-01-2021 07:28 PM
04-01-2021 08:09 PM
Wielkie dzięki!! Będę w takim razie męczyć Samsunga lub ich serwis w celu naprawy. 😁👍 Ciekawe czy coś ugram .
04-01-2021 08:17 PM — edytowano 04-01-2021 08:45 PM
Masz tu od razu Kontakt do Działu Reklamacji
@MicJas Wpisz sobie w Google grafika clouding sony, clouding philips.