Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to clouding?

(Temat utworzony: 28-11-2018 07:28 PM)
15841 Wyświetlenia
MM-tarcza
Journeyman
Opcje

Witam,

Jestem od dwóch miesięcy (niestety nieszczęśliwym) posiadaczem TV Samsung UE49MU6452UXXH. 

Po ok 1,5 miesiącu uzytkowania na matrycy pojawiły się długo utrzymyjące się "poświaty / przepalenia" poprzednio oglądanych kanałów.

Matryca została wymieniona na gwarancji - problem ustał .. Pojawił się niestety kolejny -chyba bardziej irytujący.

Jestem świadomy możliwości występowania zjawiska cloudingu w TV LED ale u mnie zjawisko to jest bardzo wyraźne.

Zaznaczę że pierwotna matryca nie miała żadnych "przejaśnień" lub były niezauważalne.

Nowa matryca to jakaś tragedia - w załączeniu zdjęcie zrobione przy emisji filmu w formacie panoramicznym-

Zgłosiłem problem do Samsunga jednak otrzymałem odpowiedź , która wyglądała tak jakby konsultant przekleił definicję cloudingu z wikipedii.

Tak jak zaznaczyłem jestem świadomy występowania zjawiska prześwietleń w LED ale wydaje mi się że u mnie problem polega na wyraźnie mocniej ściśniętej ramce matrycy z prawej strony. Stąd te wyraźne białe smugi - jedna od razu rzuca się w oczy (dolny prawy róg).

Czy taka wada podlega reklamacji ?

Czy mogę prosić Konslutantów Samsunga o dokładniejsze przyjrzenie się sprawie,

Dziękuję,prześwietlenie matrycy 2.jpg

0 Like
43 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MM-tarczaTo zależy ale zadwoń na infolinie 22 607 93 33 lub przez e-mail

0 Like
MM-tarcza
Journeyman
Opcje

Zgłoszenie mailowe zostało wysłane do Samsunga. Odpowiedź tak jak wspomniałem to była przesłana definicja Cloudingu. Opowiedziałem - poprosiłem o dokladniejszą analizę przypadku.

Rozmawiałem również poprzez infolinię - zostałem poproszony o wysłane zgłoszenia mailowego co też zostało zrobione.

Koło się zamyka.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MM-tarczaJedyna możliwość o poproszenie telefonu do serwisu innego który Ci robił wymiana matrycy może coś Ci pomogą.

0 Like
MM-tarcza
Journeyman
Opcje

Rozumiem zatem że Samsung takie rzeczy uznaje za cechę nie wadę i nie ma możliwości założenia przez Samsunga zgłoszenia serwisowego (tak jak to miało miejsce przy poprzedniej wadzie - wypaleniu matrycy  ? )

0 Like
showmeyour__
Voyager
Opcje

@MM-tarcza o zasadności skierowania zgłoszenia z tytułu gwarancji mogą zadecydować tylko specjaliści z infolinii Samsung lub sami technicy. Nie oczekuj proszę, że tutaj, na Forum, złożysz zgłoszenie serwisowe. 

Jeżeli nadal masz wątpliwości dotyczące kondycji sprzętu, to skontaktuj się z infolinią w celu ponownej konsultacji.

MM-tarcza
Journeyman
Opcje

nie oczekuje założenie zlecenia . Oczekuję - możę błędnie - poważnego potraktowania problemu. Rozmów było już kilka - za każdym razme konkluzja była jedna - Clouding jest rzeczą normalną. Nie zgadzam się z tym ponieważ u mnie jest on moim zdaniem nad wyraz wyraźny i przeszkadzający w normalnym odbiorze TV.

Zgłosiłem sprawę do bezposrednio do serwisu . Mam nadzieje że pójdzie sprawniej..

0 Like
Piotrek871
First Poster
Opcje

Cześć, i jak zakończyła się Twoja sprawa? 

0 Like
MM-tarcza1
Student
Opcje

Sprawa nadal w toku.

Autoryzowany Serwis Samsugna zalecił ustawienie TV na maksymalne podświetlenie  i oglądanie na takich ustawieniach przez 2-3 tygodnie -  celem wygrzania matrycy.  U mnie matryca była wynieniona na nową. Wg Sersisu matryce magazynowe sa w różnych warunkach i po wymiane matryca mus się "dopasować" oraz wygrzać. 

Byłem sceptyczny ale po dwóch tygodniach widzę poprawę.

0 Like
markenpl
Explorer
Opcje

Witam serdecznie  mam podobny problem aczkolwiek jak na razie nie aż tak dotkliwy jak widziałem u innych na podobnych forach . Małe pytanie czy rzeczywiście podświetlenie na max przez te kilkanaście dni przyniosło na dzień dzisiejszy poprawę? U mnie można zniwelować owe chmurki obniżając podświetlenie do 20 w skali 50 i zastanawiam się czy grzać go na Maxa czy ustawić mniejsze podświetlenie. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Marek 

0 Like