Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

2023 65” QN85C Neo QLED 4K HDR - jak wylaczyc ten ekran?

(Temat utworzony: 11-04-2025 12:00 PM)
185 Wyświetlenia

Też mam ten problem

unhumble
Apprentice
Opcje

Witam Panstwa uprzejmie,

Chcialbym uzyskac podpowiedz, jak zupelnie wylaczyc ten ekran? Nie wiem czy to jest zwiazane z ambient, czy to za cholerstwo, ale nie umiem sobie z tym poradzic. Co jakis czas sie samo wlacza, mimo, ze TV jest wylaczony. Czasami zgasnie po minucie i okay, to byloby akceptowalne, ale czasami po prosu sie odpali i zostaje przez dlugi czas marnujac energie. Przetrzepalem ustawienia i za cholere nie wiem jak sie tego pozbyc. Czy ktos moglby mi podpowiedziec jak to wylaczyc prosze?

Zdrowka,samsung TV.jpeg

6 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@unhumble, W aplikacji SmartThings na telefonie wyłącz funkcję Automatyczne włączanie/wyłaczanie trybu ambient.

Smart Things --> kliknij w kafelek telewizora --> Ambient --> Ustawienia --> wyłącz Automatyczne włączanie/wyłaczanie trybu ambient

Screenshot_20250411_120937_SmartThings.jpgScreenshot_20250411_120952_SmartThings.jpg

unhumble
Apprentice
Opcje

Hej Kamil,

Dzięki za podpowiedzi. Nie posiadam telefonu Samsunga. 

A w ustawieniach TV mam funkcje ambient wyłączona a to coś nadal się włącza 😞

Edyta: Dodam tylko, ze telefon mialem, ale od 3 tygodni juz nie posiadam. 

1000048993.jpg

JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
Hej, możesz zainstalować SmartThings na dowolonym telefonie i dodać tam telewizor.
unhumble
Apprentice
Opcje

Witam uprzejmie ponownie,

Postępowałem zgodnie z Waszymi wskazówkami, zainstalowałem na iPhone Smart things, wyłączyłem opcję automatycznego włączania ambient. Screenshot dla potwierdzenie. Zatem ambient jest wyłączony na TV, wyłączony na telefonie, TV i tak zupełnie bez kontroli odpala sobie ekran, pogoda, notatkami, dokładnie takie jaki linkowalem w 1 poście. Mocno mnie to osłabia, że nie potrafię sobie poradzić z tym problemem.

1000049104.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@unhumble  A reset do ustawień fabrycznych pomaga na wszystko. Jak to nie pomoże to pozostaje serwis.

JasiuTV
Samsung Members Star ★★
Opcje
A w domu nie masz innego telefonu? Może na nim jest ta opcja włączona.