Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy to clouding?

(Temat utworzony: 28-11-2018 07:28 PM)
15865 Wyświetlenia
MM-tarcza
Journeyman
Opcje

Witam,

Jestem od dwóch miesięcy (niestety nieszczęśliwym) posiadaczem TV Samsung UE49MU6452UXXH. 

Po ok 1,5 miesiącu uzytkowania na matrycy pojawiły się długo utrzymyjące się "poświaty / przepalenia" poprzednio oglądanych kanałów.

Matryca została wymieniona na gwarancji - problem ustał .. Pojawił się niestety kolejny -chyba bardziej irytujący.

Jestem świadomy możliwości występowania zjawiska cloudingu w TV LED ale u mnie zjawisko to jest bardzo wyraźne.

Zaznaczę że pierwotna matryca nie miała żadnych "przejaśnień" lub były niezauważalne.

Nowa matryca to jakaś tragedia - w załączeniu zdjęcie zrobione przy emisji filmu w formacie panoramicznym-

Zgłosiłem problem do Samsunga jednak otrzymałem odpowiedź , która wyglądała tak jakby konsultant przekleił definicję cloudingu z wikipedii.

Tak jak zaznaczyłem jestem świadomy występowania zjawiska prześwietleń w LED ale wydaje mi się że u mnie problem polega na wyraźnie mocniej ściśniętej ramce matrycy z prawej strony. Stąd te wyraźne białe smugi - jedna od razu rzuca się w oczy (dolny prawy róg).

Czy taka wada podlega reklamacji ?

Czy mogę prosić Konslutantów Samsunga o dokładniejsze przyjrzenie się sprawie,

Dziękuję,prześwietlenie matrycy 2.jpg

0 Like
43 Odpowiedzi
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, proszę zapoznać się z poniższym tematem ->

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/clouding-ue55nu7442uxxh/td-p/1200219
Mikron22
First Poster
Opcje
Cześć, 
Kupiłem ostatnio QLEDA z nadzieją na dobrą jakość obrazu, a dostałem tragiczny clouding. Mój 7 letni TV miał równiejsze podświetlenie. Dziwią mnie też zielono-różowe przebarwienia. Jak aktualnie wygląda kwestia odrzucania reklamacji przez Samsunga bredząc, że to jest "cecha użytej technologii"?

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Mikron22, wszystkie sprawy są rozpatrywane indywidualnie, podeślij nagranie bezpośrednio do Samsung drogą mailową: https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

kpio50129
Voyager
Opcje
Chyba wada matrycy. Coś takiego nazywa się przebarwieniami.
0 Like