wtorek
Dzień dobry
Czy ktoś z Państwa też posiada tv QE65Q77DAT?
Mój egzemplarz ma według mnie bardzo słabe kąty widzenia. Wystarczy lekkie odchylenie od patrzenia na wprost, a kolory już lekko bledną. Do tego stopnia, że siedząc ok 2,5 m od tv przed jego środkiem, efekt ten już jest widoczny po każdej stronie bocznej. Kolory są jeszcze do zniesienia. Największy problem jest z niektórymi odcieniami czerni. Ta czerń robi się fioletowa. Dodam, że na lekko szarych lub nie zbyt ciemnych tłach, widoczne są ciemne pregi na całej szerokości ekranu, z góry na dół w równej regularniej odległości. Czy ten fioletowa z czarnego jest normalny? Np. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
wtorek – ostatnio edytowany wtorek
@Jan1234 Myślę że najlepiej zgłosić problem do Samsunga na infolinie.
wtorek
Dzień dobry. Temat się procesuje w Samsungu. Na pierwsze zgłoszenie technik się zjawił po ok tygodniu. Dotyczyło tego fioletu. Zasugerował mi problemy ze wzrokiem i nie stwierdził żadnej wady. Te pasy zobaczyłem niedawno. Zgłosiłem ponownie, i tradycją już tam jest, że trzeba czekać....
środa
środa
Dzień dobry. Tak rozumiem to i zdaję sobie z tego sprawę. Jednak w mojej opinii po produkcie, który ma wpisane do parametrów "szeroki kąt wiedzenia " spodziewałem się czegoś więcej. Siedzą na wprost tv, w odległości około 2,5 m, po bokach kolory już są lekko wyblakłe, a niektóre rodzaje czerni są w fioletowej poświacie. Ta poświata udziela się też innym kolorom. Przykładowo oglądając coś co ma być lekko szare, jest to w miarę szare na środku, a po bokach przybiera takie lekko fioletowe nasycenie. Np szara droga asfaltowa, jakieś budynki itp.
środa
środa
Z kątami widzenia nic nie zrobisz, matryca VA ma słabe kąty,to jedna z jej cech i z tego powodu nie podlega reklamacji. Jeśli chodzi o widoczne pionowe pasy na jednolitej szarości ,to kolejna niechlubna "specjalność" Samsunga, czyli widoczna struktura podświetlenia ,szczególnie widoczna w modelach z podświetleniem krawędziowym, na którą nikt nie zwraca uwagi podczas kontroli jakości, wiele zależy od tego jaki egzemplarz ci się trafi . Generalnie trafienie Samsunga bez DSE i innych niedoróbek podświetlenia graniczy z cudem, dla pocieszenia dodam ,że nie jesteś sam, mnóstwo użytkowników marki zmaga się z tego typu problemami
środa
W załączeniu zdjęcia na których trochę widać te paski. To już nawet nie chodzi o te kąty same w sobie, tylko o to że któryś z kolorów przybiera wtedy taki fioletowy odcień. No nic dziękuję za pomoc Poczekam na opinię serwisu i się nad tym jeszcze zastanowię po ich decyzji.
środa
Faktycznie nie wygląda to dobrze ,tęczowa poświata ,jakby od naprężeń,albo uszkodzenie folii z warstwą kropek kwantowych. W moim opinii kwalifikuje się to do reklamacji