Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

czarny obraz Q67RAT

(Temat utworzony: 13-01-2021 09:12 PM)
161 Wyświetlenia
mover2002
Pioneer
Opcje

Witam,

ostatnio pojawił się problem że czasem przy zmianie źródła pojawia się czarny obraz z informacją jakie źródło sygnału wybrano i dźwięk. Np. włączam telewizor żeby pograć na xboxie, po skończeniu i przełączeniu na antenę pojawia się czarny ekran z informacją iż jest to tv ( kółko z napisem TV) i  dźwięk lecącego programu, przy zmianie źródła na inne np HDMI sytuacja jest taka sama. Wyłączenie telewizora czasem pomaga czasem nie, na pewno działa odłączenie od prądu. Przy czarnym ekranie można normalnie wejść w opcje i w przewodnik po programach ( w okienku pojawia się obraz z włączonego programu) oraz w aplikacje internetowe - na nich obraz wyświetla się normalnie. 

0 Like
160 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mover2002, Ja jestem jeszcze przed wykonaniem resetu, choć uważam, że on nie rozwiąże problemu. Mimo wszystko warto go wykonać, aby popchnąć sprawę do przodu i mieć z głowy ten punkt. Zaczekajmy jeszcze na odpowiedź od @vdsl2. Może wykonał on już wcześniej wspomniany reset.

0 Like
jano81
Explorer
Opcje

Ja zrobiłem wczoraj. Napisałem wyżej co i jak. Jak wrócę z pracy podłącze soundbar i zobaczymy czy pomogło. 

Hej. Mój telewizor jest po resecie Flash, na nowo podłączonym soundbarem i po trzech godzinach testu. Włączałem netflixa, amazon prime video, disney+, yutuba, polsat, tv naziemną z modułu ci, nawet nie zamykałem aplikacji tylko przeskakiwałem z jednej na drugą i wszystko działa jak powinno. Nic się nie zacina. Mam nadzieję, że to nie przedwczesna radość ale wygląda na to , że reset flash załatwia sprawę. Będę testował dalej w kolejnych dniach i dam znać w weekend czy wszystko ok w razie gdyby ktoś nie chciał robić reset na marne.

No i h.. Radość jednak była przedwczesna znów to samo. Jestem już po rozmowie z servisem. W Austrii nie znają tego problemu tak twierdzi mój rozmówca. Dodatkowo technik nie może do mnie przyjechać że względu na covid więc zabiorą telewizor do serwisu i tam będą go próbować naprawić co jest bardzo ciekawe jak oni wywołają ten błąd, jak diagnostykę przeprowadzą? Równie dobrze może się to tak zakończyć, że powiedzą telewizor działa o co ci chodzi. Tak więc nie wygląda to za dobrze ale nie poddaje się

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jano81, Także wykonałem przed chwilą reset flash zgodnie ze wcześniej podaną instrukcją i jestem w trakcie testowania. Błąd zazwyczaj występuje po dłuższym czasie przebywania w aplikacji, więc naprzemienne przełączanie źródeł może nie wywołać błędu.

0 Like
jano81
Explorer
Opcje

U mnie ten błąd nie wyskakuje po wyjściu z apki lecz po zmianie źródła z dekodera Polsatu na telewizję naziemną 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Niestety reset flash zgodnie z moimi wcześniejszymi oczekiwaniami nie rozwiązał problemu. Po obejrzeniu jednego odcinka na HBO GO i przejściu na HDMI1 znowu to samo.

@jano81, Sprawdziłeś może jak ma się sprawa regulacji głośności, o której pisałem kilka wiadomości wcześniej ?

0 Like
jano81
Explorer
Opcje

Hbo go z dekodera Polsatu? Z apki? 

Nie sprawdzałem głośności ale będę jeszcze nagrywał filmiki dla serwisu to sprawdzę 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kamil40013  Tak robiłem reset, ale nic to nie daje.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jano81, HBO GO z telewizora. Ja głównie korzystam z aplikacji na telewizorze, a czasami przełączam się na HDMI1, do którego podpięty jest dekoder UPC Horizon. Choć jak telewizor powiesi się na niebieskiej planszy, to nie działa żadne źródło. Nawet telewizja naziemna. Jedynie obraz jest w aplikacjach.

Jeśli to nie problem to wstaw tutaj link do filmiku, który nagrasz.

0 Like
jano81
Explorer
Opcje

Masz aplikacje hbo go na tv qled? Bo ja nie mam. Czy to kwestia kraju? Bo u mnie nie ma. 

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@jano81, Kwestia regionu. Na forum jest dużo wątków na temat HBO. Nie odbiegajmy od tematu.