27-01-2017 05:08 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam. Od dnia dzisiejszego nie mam możliwości użytkowania funkcji Smart Hub. Podejmowane się wielu prób resetowania ustawień smart hub jak i przywracania ustawień fabrycznych tv. Wciąż bez zmian. W ustawieniach smart hub brak możliwości zalogowania się na konto Samsunga. Każda próba uruchomienia aplikacji YouTube czy też Playera kończy się komunikatem "Trwa aktualizowanie Smart Hub. Spróbuj ponownie później". Telewizora co jakiś czas ma takze problem połączenia się z internetem. Na innych urządzeniach typu smartfon, konsola, laptop tego problemu nie ma. Czy przeprowadzane są obecnie jakieś aktualizacje Smart Hub? Czy może problem leży w oprogramowaniu tv?
Proszę o pomoc i szybkie rozwiązanie usterki.
Pozdrawiam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
03-12-2017 07:57 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie pomogło pobranie aktualizacji najnowszej bezpośrednio ze strony producenta i dodatkowo zmiana DNS-ów
16-03-2018 09:52 PM — edytowano 16-03-2018 09:55 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
mam indentyczny komunikat jak na zdjęciu yRb .zresetowałem smart hub a później cały tv. ale jak otworzę smart hub i samsung apps to nie widzę żadnego info o tym, że mam zaktualizować smart hub
i jeszcze jak chcę ściągnąć jakąś aplikację to mam taki komunikat
17-03-2018 10:57 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Spróbuj odłączyć tv od zasilania na ok. 10~15 min. i sprawdź ponownie.
17-03-2018 02:55 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
odlaczylem już kabel i wyłączyłem tel na cała noc nawet.
Dziś zrobiłem Factory reset w menu konfiguracyjnym i podpialem pod wifi bo może coś w kablu nie jest ok. test Internetu działa bez problemu. diagnostyka smart hub pokazuje err08004. jak zmieniam dns na 8.8.8.8 to pokazuje err0007.
wszystko było ok że smart hubem tylko przestał działać Player vod to zresetowalem smart hub dwa dni temu i od tamtej pory nie mogę nic zrobić że smart hubem i pojawiają się komunikaty jak pokazałem na zdjęciach oraz w opisie.
17-03-2018 07:41 PM — edytowano 17-03-2018 07:42 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam UE48H6400 i mam od dwóch dni wypisz wymaluj dokładnie te sam problem. Po restarcie usługi Smart Hub dokładnie te same komunikaty i ekrany.
18-03-2018 11:35 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
18-03-2018 12:56 PM — edytowano 18-03-2018 12:56 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam, u mnie podobnie. Szczegóły opisałem już w tym wątku. Czyżby to problem Samsunga?
18-03-2018 04:00 PM — edytowano 18-03-2018 04:08 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jeszcze na moim starym D7000 zdarzało mi się czekać po ca. 48 godzin (raz może nawet ~72 h) na serwery Samsunga żeby zaczęły działać prawidłowo i abym mógł odzyskać funkcjonalność Smart HUBa.
Może to "przejściowe" problemy.
18-03-2018 04:51 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
19-03-2018 12:33 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
znalałem rozwiązanie - po 3 dniach prób zrobiłem po raz kolejny factory reset i tym raz wyłączyłem router i neta udostępniłem z komóry na androidzie bo se myślę, że może mój net po kablu źle działa coś. Połączyłem TV z Hot Spotem android i pociągnęło mi wszystkie aplikacje oraz zaczął działać Player VOD.
Potem włączyłem normalnie router, pojawiło się na TV info, że mogę przejść na neta po kablu i zatwierdziłem i teraz wszystko chodzi na necie z kablówki.
Ale... pojawił się kolejny problem z Player VOD, działał normalnie na kablu i po jakimś czasie pojawił się błąd po uruchomieniu "Data load error" czy coś takiego i znowu zrobiłem manewr z podpięciem neta z komóry i poszedł Player i jak znowy podłączyłem neta po kablu to działa Palyer- tylko ciekawe jak długo...?