Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak Smart Hub w UE50H6400

(Temat utworzony: 27-01-2017 05:08 PM)
38276 Wyświetlenia
yRb
Explorer
Opcje

Witam. Od dnia dzisiejszego nie mam możliwości użytkowania funkcji Smart Hub. Podejmowane się wielu prób resetowania ustawień smart hub jak i przywracania ustawień fabrycznych tv. Wciąż bez zmian. W ustawieniach smart hub brak możliwości zalogowania się na konto Samsunga. Każda próba uruchomienia aplikacji YouTube czy też Playera kończy się komunikatem  "Trwa aktualizowanie Smart Hub. Spróbuj ponownie później". Telewizora co jakiś czas ma  takze problem połączenia się z internetem. Na innych urządzeniach typu smartfon, konsola, laptop tego problemu nie ma. Czy  przeprowadzane są obecnie jakieś aktualizacje Smart Hub? Czy może problem leży w oprogramowaniu tv? 

Proszę o pomoc i szybkie rozwiązanie usterki. 

Pozdrawiam. 

20170127_170419.jpg

0 Like
Przejdź do rozwiązania
35 Odpowiedzi
MatiW
Pathfinder
Opcje

@Grzegorz   HF390BGA-C1 to nie jest model TV. Sprawdzić to możesz w ustawieniach:
pomoc techniczna-kontakt z firmą Samsung 😉

Jak będziesz już miał model na stronie znajdziesz aktualizację. Jeżeli po aktualizacji i resecie nie pomoże, zgłoś się na infolinię, przeprowadzą twardy reset serwisowy.

Sam185
First Poster
Opcje

Posiadam TV 40 cali model UE40H6290SS , najnowsze oprogramowanie ver. 2910

Jeśli wybieram jakąkolwiek aplikację to wyskakuje mi komunikat: "Trwa aktualizowanie Smart Hub. Spróbuj ponownie później"

Jeśli chcę zainstalować jakąś appkę wyskakuje komunikat: "Aktualnie funkcja nie jest obsługiwana".

TV resetowałem do fabrycznych ustawień, Smart resetowałem i nic nie pomogło. Internet działa - przeglądarka.2.jpg

1.jpg

0 Like
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Taka aplikacja jak Netflix faktycznie nie będzie obsługiwana, większość aplikacji zakończyło swoje działanie na starszych TV, z tym aktualizowaniem to chyba jakiś błąd który nie został naprawiony i już nie zostanie, ponieważ wsparcie się także zakończyło. Jeśli chcesz korzystać np. z Netflixa czy z YouTuba musisz dokupić przystawkę np. Chromecast
0 Like
Sam185
First Poster
Opcje

Znalazłem w internecie poradę w podobnym przypadku aby zresetowac ustawienia Smart. Zrobiłem tak i podczas konfiguracji Smart zaznaczyłem wymagane kwadraciki, wcześniej tego nie zaznaczałem z tego co pamiętam. Teraz po zaznaczeniu wszystko działa i netflix, youtube i mogę w końcu instalowac appki więc wszystko działa. 

0 Like
Lบxบrℽ
Helping Hand
Opcje
Usunąłeś teraz znaczek Rozwiązane, czy problem powrócił?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Sam185  Taki problem był już poruszany na forum nie tylko z tą serią H ale też innymi.

Brak Smart Hub w UE50H6400

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/brak-smart-hub-w-ue50h6400/td-p/156743