Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Brak Smart Hub w UE50H6400

(Temat utworzony: 27-01-2017 05:08 PM)
38226 Wyświetlenia
yRb
Explorer
Opcje

Witam. Od dnia dzisiejszego nie mam możliwości użytkowania funkcji Smart Hub. Podejmowane się wielu prób resetowania ustawień smart hub jak i przywracania ustawień fabrycznych tv. Wciąż bez zmian. W ustawieniach smart hub brak możliwości zalogowania się na konto Samsunga. Każda próba uruchomienia aplikacji YouTube czy też Playera kończy się komunikatem  "Trwa aktualizowanie Smart Hub. Spróbuj ponownie później". Telewizora co jakiś czas ma  takze problem połączenia się z internetem. Na innych urządzeniach typu smartfon, konsola, laptop tego problemu nie ma. Czy  przeprowadzane są obecnie jakieś aktualizacje Smart Hub? Czy może problem leży w oprogramowaniu tv? 

Proszę o pomoc i szybkie rozwiązanie usterki. 

Pozdrawiam. 

20170127_170419.jpg

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
MichałL
Pathfinder
Opcje

Hej @yRb

W Twoim przypadku jest proste rozwiązanie, jak wybierzesz przycisk Smart Hub na pilocie, pojawi się pasek na dole ekranu wtedy wybierz ikonkę Samsung APPS, po czym pojawi się na całym ekranie lista wszystkich aplikacji oraz pojawi się aktualizacja SmartHuba, jak się to zrobi zacznie działać poprawnie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

35 Odpowiedzi
Rozwiązanie
MichałL
Pathfinder
Opcje

Hej @yRb

W Twoim przypadku jest proste rozwiązanie, jak wybierzesz przycisk Smart Hub na pilocie, pojawi się pasek na dole ekranu wtedy wybierz ikonkę Samsung APPS, po czym pojawi się na całym ekranie lista wszystkich aplikacji oraz pojawi się aktualizacja SmartHuba, jak się to zrobi zacznie działać poprawnie.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
yRb
Explorer
Opcje

Wszystko się zgadza. Doszedłem do tego wczoraj i obecnie działa bez zarzutów. Dziękuję za odpowiedź bądź co bądź. 

Pozdrawiam. 

0 Like
Ew1
First Poster
Opcje

Witam. Od jakiegoś czasu nie działa funkcji Smart Hub. Pojawia się komunikat "Trwa aktualizowanie Smart Hub. Spróbuj ponownie później". Czy  przeprowadzane są obecnie jakieś aktualizacje Smart Hub? Czy może problem leży w oprogramowaniu tv? 

Proszę o pomoc i szybkie rozwiązanie usterki. 

Pozdrawiam. 

0 Like
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @Ew1

Obecnie nie ma żadnej aktualziacji, która by wywoływała takie objawy.

Podaj jaki model odbiornika posiadasz.
0 Like
Enkeli25
First Poster
Opcje

mam ten sam problem w modelu samsung uhd smart tv 55 ue55mu6172

0 Like
Enkeli25
First Poster
Opcje

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Gdy opisujecie swoje problemy, podajecie proszę model tv, na którym występują.
Ja mogę tylko stwierdzić, że w przypadku modelu Q7F wszystko jest okey, hub działa poprawnie.
Gdyby u Was problem nie ustąpił, proponuję wykonać reset hub'a. Oczywiście przed warto sprawdzić w Diagnostyce połączenie z siecią i połączenie Smart Hub.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Cezar1
First Poster
Opcje

Mam podobnie.

UE40F6320

smarthub: 5.3281

Wszystko było dobrze do momentu gdy skusiła mnie aktualizacja oprogramowania w telewizorze. Po tym smarthub działa ale przez około 40s po uruchomieniu wyświetla "trwa aktualizowanie smart hub. Spróbuj ponownie później".

Jestem ciekaw czy da się jakoś zmienić aby od razy pokazywał się ekran smart hub (jak kiedyś) a nie pasek z ostatnimi aplikacjami na dole.

Pozdrawiam

Cezar

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Resetowałeś hub'a lub sprawdzałeś poprawność połączenia z serwerami? Spróbuj zmiany DNS-ów na googlowskie 8.8.8.8.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like