Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

TV Samsung UE75NU8002 + soundbar bose 900 + dekoder orange samsung icu-100

(Temat utworzony: 02-10-2022 12:59 PM)
367 Wyświetlenia
orzec_h
First Poster
Opcje

Prośba o pomoc,

Po podłączeniu przez HDMI arc soundbar bose 900 działa tylko dźwiek ze smart TV netflix itp.

Po podłączeniu do HDMI 1 dekodera orange brak dźwieku na dekoderze. Działa dopiero po odłączeniu HDMI ARC i podłączeniu TPCM optycznym wejściu. 

Aktualizacja TV UE75NU8002  jest aktualna. Czy ktoś ma jakiś pomysł? 

Pytanie jeszcze jakie opcje CEC ustawić bo teraz jest na domyślnym i nie włącza się soundbar z TV i syn rano budzi i mówi, że nie działa dźwięk :face-with-tears-of-joy: a  tu trzeba drugim pilotem włączyć listwę bose.

7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@orzec_h Domyślam się że TV masz firmware wersji 1330?

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE75NU8002TXXH/#downloads

Members_OgMpOsc
Apprentice
Opcje

Dzięki, sprawdzam i widzę 1325 wersje, klikałem pobierz aktualizacje, ale nie widzi obecnie żadnych nowych, a na stronie widzę, także wezme pendrive i zrobię. Dam znać wieczorem :smiling-face:

Members_OgMpOsc
Apprentice
Opcje

B00AFF31-0309-45A4-9019-7C11C92445EA.jpeg

0 Like
Members_OgMpOsc
Apprentice
Opcje

Niestety po aktualizacji przez pendrive (ściągnąłem wersje os bo Windows pobiera w pliku.exe a os w pliku .zip

czy ktoś ma jakiś pomysł dlaczego nie powiodła się aktualizacja

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_OgMpOsc Jak masz sformatowany Pen FAT 32 czy NTFS?

Members_OgMpOsc
Apprentice
Opcje

Dziękuję @vdsl2 napisz gdzie mogę wysłać piwo!

Zrobiłem aktualizację, (nie było to takie proste bo plik .exe zmylił mnie a trzeba było w niego kliknąć aby wypakował się)

Po Aktualizacji jeszcze musiałem odłączyć kabel optyczny bo nie mogłem przez niego skonfigurować arc aby leciał. Teraz wszystko się włącza i reguluje pilotem samsung! Genialne! Już myślami byłem po zakup nowego TV :smiling-face:

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_OgMpOsc  Dzięki za informacji. Super że po aktualizacji już wszystko działa.

0 Like