Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Białe plamy na ekranie tv UE49K6370

(Temat utworzony: 03-02-2017 06:10 PM)
27378 Wyświetlenia
gstk
First Poster
Opcje

Witam wszystkich od kilku dni jestem nieszczęśliwym posiadaczem tv samsung 6370 na załączonych zdjęciach widać problem każda ciemna scena to rozmazana plama jestem w szoku że firma samsung produkuje takie badziewie i jej serwisu bynajmniej ten z Torunia Sonik uchyla się od naprawy i gość z tego serwisu zadzwonił do mnie i powiedział że mam sobie zapalić siwiało do oglądania tego tv bo w pokoju nie może być ciemno aby nie było widać oszczędności samsunga na podświetlaniu zdziwiłem się bardzo że tak znana firma produkuje tv który jakością obrazu można porównać do tv kineskopowych , po 3 dniach zjawia się gość z tego serwisu i robi zdjęcia na jasnym tle przy dużym nasyceniu kolorów i stwierdza że jest ok pokazuję mu te plamy a on   że mam się cieszyć że to tak wygląda bo mogło być gorzej a on i tak by powiedział że ok bo nie weżmie  na siebie wymiany matrycy bo to ona ma zile zamontowane podświetlenie,Czy ktoś miał taki problem a może podpowiecie czy da się jakoś ten problem rozwiązać oddać tv do sklepu nie mogę bo odpakowałem go i niechcą przyjąć pomocy !!!!20170124_150527.jpg20170124_150531.jpg20170124_150557.jpg

0 Like
7 Odpowiedzi
ktosik
Explorer
Opcje

W takim układzie mogę doradzić oddać TV do sklepu i w ramach rękojmi (niezgodność towaruz umową) wnieść o wymiane Towary lub zwrot gotówki. Ewentualnie rozważyć możliwość oddania na gwarancję. Musza przyjąć.

0 Like
gstk
First Poster
Opcje

serwis samsunga nawet nie czyta reklamacji tak mi odpisali ;

Przy kontakcie z infolinią prosimy o powołanie się na Nr Klienta.

Szanowny Panie Grzegorzu,

Uprzejmie dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta firmy Samsung.

Rozumiem Pana, lecz obserwowana niejednorodność wyświetlanego obrazu, widoczna zwłaszcza na jednolitych tłach w postaci ciemniejszych pionowych pasów nosi nazwę „Mury” lub „Bandingu”.

Zjawisko to jest integralną cechą technologii wyświetlaczy ciekłokrystalicznych LCD i jest konsekwencją niemożliwych do zupełnego wyeliminowania mikro-naprężeń mechanicznych ekranu, powstałych podczas procesu produkcji oraz nagrzewania się jego struktury podczas pracy. W różnym stopniu jest ono obecne w każdym ekranie LCD, bez względu na producenta. Ponieważ jest to cecha związana z produkcją paneli LCD może być widoczna również w wymienianych podczas naprawy ekranach zamiennych. Z uwagi na konstrukcję układów podświetlania krawędziowego, zjawisko to może być widoczne w większym stopniu w urządzeniach typu LED TV korzystających z tego typu podświetlenia.

Z tych względów zjawisko „Mury” nie jest traktowane jako uszkodzenie gwarancyjne (wada własna materiału lub montażu na linii produkcyjnej) i nie podlega naprawie w ramach gwarancji.

Z chęcią udzielę odpowiedzi na ewentualne następne pytan.
NAJLEPSZY jest ten wpis:" (wada własna materiału lub montażu na linii produkcyjnej) i nie podlega naprawie w ramach gwarancji".

0 Like
MateuszN
Pioneer
Opcje

Cześć @gstk!

Przekazałem Twój temat do naszego działu reklamacji, który zajmie się weryfikacją sprawy i jej wyjaśnieniem oraz skontaktuje się bezpośrednio z Tobą.

W przyszłości kieruj proszę zgłoszenia reklamacyjne przez formularz kontaktowy lub naszą infolinię, dotyczy to również spraw, które już wcześniej były komunikowane. Wszelkie potrzebne informacje znajdziesz pod adresem: http://www.samsung.com/pl/info/contactus.html

Dzięki, że jesteś z nami! Jeśli odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij kudo!
0 Like
Baxter102
First Poster
Opcje
A jak są takie jakby cienie na białym tle na ekranie a na ciemnym nie ma to dobrze czy się zepsuł ekran tv?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
Baxter102
First Poster
Opcje
Już mówię QE65Q800TATXZU plamy są na jasnych obrazach
0 Like
ŁukaszM
Journeyman
Opcje

@Baxter102 

W takiej sytuacji najlepiej, gdybyś wykonał zdjęcia z testu obrazu po wcześniejszym odłączeniu wszystkich podłączonych urządzeń (antena, konsola, dekoder...).

Pod linkiem znajdziesz jak wykonać test obrazu:
https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/jak-wykona%C4%87-wst%C4%99pn%C4%85-diagnostyk%C4%99-t...

Skontaktuj się z infolinią, tam otrzymasz profesjonalne wsparcie w tym temacie. Możesz to zrobić poprzez formularz, gdzie załączysz od razu zdjęcia.