03-02-2017 06:10 PM
Witam wszystkich od kilku dni jestem nieszczęśliwym posiadaczem tv samsung 6370 na załączonych zdjęciach widać problem każda ciemna scena to rozmazana plama jestem w szoku że firma samsung produkuje takie badziewie i jej serwisu bynajmniej ten z Torunia Sonik uchyla się od naprawy i gość z tego serwisu zadzwonił do mnie i powiedział że mam sobie zapalić siwiało do oglądania tego tv bo w pokoju nie może być ciemno aby nie było widać oszczędności samsunga na podświetlaniu zdziwiłem się bardzo że tak znana firma produkuje tv który jakością obrazu można porównać do tv kineskopowych , po 3 dniach zjawia się gość z tego serwisu i robi zdjęcia na jasnym tle przy dużym nasyceniu kolorów i stwierdza że jest ok pokazuję mu te plamy a on że mam się cieszyć że to tak wygląda bo mogło być gorzej a on i tak by powiedział że ok bo nie weżmie na siebie wymiany matrycy bo to ona ma zile zamontowane podświetlenie,Czy ktoś miał taki problem a może podpowiecie czy da się jakoś ten problem rozwiązać oddać tv do sklepu nie mogę bo odpakowałem go i niechcą przyjąć pomocy !!!!
04-02-2017 01:41 PM
W takim układzie mogę doradzić oddać TV do sklepu i w ramach rękojmi (niezgodność towaruz umową) wnieść o wymiane Towary lub zwrot gotówki. Ewentualnie rozważyć możliwość oddania na gwarancję. Musza przyjąć.
04-02-2017
09:08 PM
– ostatnio edytowany
13-03-2022
02:06 PM
przez
OleksiiA
serwis samsunga nawet nie czyta reklamacji tak mi odpisali ;
Przy kontakcie z infolinią prosimy o powołanie się na Nr Klienta.
Szanowny Panie Grzegorzu,
Uprzejmie dziękuję za kontakt z Centrum Obsługi Klienta firmy Samsung.
Rozumiem Pana, lecz obserwowana niejednorodność wyświetlanego obrazu, widoczna zwłaszcza na jednolitych tłach w postaci ciemniejszych pionowych pasów nosi nazwę „Mury” lub „Bandingu”.
Zjawisko to jest integralną cechą technologii wyświetlaczy ciekłokrystalicznych LCD i jest konsekwencją niemożliwych do zupełnego wyeliminowania mikro-naprężeń mechanicznych ekranu, powstałych podczas procesu produkcji oraz nagrzewania się jego struktury podczas pracy. W różnym stopniu jest ono obecne w każdym ekranie LCD, bez względu na producenta. Ponieważ jest to cecha związana z produkcją paneli LCD może być widoczna również w wymienianych podczas naprawy ekranach zamiennych. Z uwagi na konstrukcję układów podświetlania krawędziowego, zjawisko to może być widoczne w większym stopniu w urządzeniach typu LED TV korzystających z tego typu podświetlenia.
Z tych względów zjawisko „Mury” nie jest traktowane jako uszkodzenie gwarancyjne (wada własna materiału lub montażu na linii produkcyjnej) i nie podlega naprawie w ramach gwarancji.
Z chęcią udzielę odpowiedzi na ewentualne następne pytan.
NAJLEPSZY jest ten wpis:" (wada własna materiału lub montażu na linii produkcyjnej) i nie podlega naprawie w ramach gwarancji".
06-02-2017 10:59 AM
Cześć @gstk!
Przekazałem Twój temat do naszego działu reklamacji, który zajmie się weryfikacją sprawy i jej wyjaśnieniem oraz skontaktuje się bezpośrednio z Tobą.
W przyszłości kieruj proszę zgłoszenia reklamacyjne przez formularz kontaktowy lub naszą infolinię, dotyczy to również spraw, które już wcześniej były komunikowane. Wszelkie potrzebne informacje znajdziesz pod adresem: http://www.samsung.com/pl/info/contactus.html
10-10-2022 07:43 PM
10-10-2022 08:28 PM
@Baxter102 A jaki masz model TV? Czy masz coś podobnego jak tutaj?
10-10-2022 10:16 PM
11-10-2022 02:59 PM
W takiej sytuacji najlepiej, gdybyś wykonał zdjęcia z testu obrazu po wcześniejszym odłączeniu wszystkich podłączonych urządzeń (antena, konsola, dekoder...).
Pod linkiem znajdziesz jak wykonać test obrazu:
https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/jak-wykona%C4%87-wst%C4%99pn%C4%85-diagnostyk%C4%99-t...
Skontaktuj się z infolinią, tam otrzymasz profesjonalne wsparcie w tym temacie. Możesz to zrobić poprzez formularz, gdzie załączysz od razu zdjęcia.