Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Pojawił się problem z pamięcią wewnętrzną Smart TV

(Temat utworzony: 09-05-2020 11:08 PM)
19013 Wyświetlenia
Marecki2
Pioneer
Opcje

Witajcie,

od około roku użytkuję Samsunga 43NU7442. Chciałem zainstalować aplikację, kiedy nagle okazało się, że cała pamięć jest zapełniona! Dziwne, gdyż przez cały ten okres nie instalowałem żadnej dodatkowej aplikacji poza dwoma - TVP VOD i PLAYER TVN...Jeszcze do niedawna telewizor miał wolne 40 mb, a tu nagle zero, i co ciekawe, jak odinstalowałem te dwie aplikacje, to wciąż pokazuje mi, że pamięć jest zapełniona. Ostatnio miałem jakieś automatyczne aktualizacje, czyżby któras z nich tak zapełniła pamięć? Dziś podczas uruchomienia z USB dysku zewnętrznego wyskoczyła mi informacja, że zapełniona jest pamięć, i że mam wszystko zresetować do ustawień fabrycznych, ale stracę przy tym wszystkie ustawienia oprócz sieci...

Co robić? Czy jest jakaś opcja usunięcia cache, pamięci podręcznej lub coś takiego? To absurd z tym zapełnieniem pamięci, skoro zainstalowałem tylko dwie aplikacje, i nawet po ich usunięciu, tv informuje że pamięć ta jest zapełniona. Czyżby Samsung celowo tak robił, bym co rok telewizor nowy kupował? 😕

Proszę o jakąkolwiek poradę.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marecki2  Jeśli masz, TV na gwarancji pozostaje wymiana płyty głównej.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
11 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marecki2  Podobny przypadek mamy z innym modelem TV czy masz taki firmware wer 1294.1  ?

https://eu.community.samsung.com/t5/Telewizory/Smart-hub-problem-z-aktualizacj%C4%85-UE50j6240/m-p/1...

Marecki2
Pioneer
Opcje

U mnie jest identycznie taka sama sytuacja jak w linku powyżej. Oprogramowanie mam 1294, ale bez tej .1 na końcu.

Jak teraz wszedłem w aplikacje do pobrania, to wyskoczyła mi oto taka informacja 😕

IMG_20200509_232120.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Zadaj pytanie przez e-mail co można zrobić https://www.samsung.com/pl/support/email-technical-question/

Marecki2
Pioneer
Opcje
Dobrze, dziękuję za poradę.
0 Like
Marecki2
Pioneer
Opcje

Witam,

napisałem maila z problemem poprzez link, który zapodałeś, jednakże przy każdorazowej próbie wysłania wyskakuje mi jakis błąd z informacją "Tried to send e-mail without session" :panda-face:

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Marecki2
Pioneer
Opcje
Ręce opadają, Samsung chyba robi wszycho, byle tylko kupić ich sprzęt, a potem zostawić ich w spokoju 😕 Używam Firefoxa, i dodałem do wiadomości jedno zdjęcie .jpg o rozmiarze 4 mb...Mam spróbować z IE?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marecki2  Na pewno działa na Chrome bez problemu można wysłać. 

Marecki2
Pioneer
Opcje
Witajcie,

pojawiły się nowe okoliczności dotyczące mego problemu, więc odświeżam temat...Do kłopotów z pamięcią doszedł totalny brak możliwości odpalenia dysków zewnętrznych. Nieważne jaki to dysk, przy wszystkich (mam ich 5) podczas ich uruchomienia telewizor infomował mnie "Brak zawartości", pomimo że jakiś czas wcześniej normalnie je odpalał. Ale nagle się skończyło. Pomagało czasem odłączenie wtyczki z prądu na kilkanaście sekund - dyski się odpalały, ale tylko raz, potem znów wyskakiwał ten sam komunikat. Wkurzony w końcu skontaktowałem się z pomocą techniczną. Mój rozmówca z Samsunga połączył się zdalnie z terewizorem, i wystawił diagnozę na oba me problemy - zapętliła się płyta główna. Dokonał m.in. twardego resetu, musiałem na nowo konfigurować tv, wszycho działa super, odzyskałem ponad 200 MB do wykorzystania na aplikacje na Smart Hubie, a więc sporo biorąc pod uwagę, że zazwyczaj tego typu programy mają do 20 MB, a najczęściej nawet mniej. Rozmowę odbyłem w sobotę, więc kilkadziesiąt godzin temu - i niestety, okazuje się że podczas każdego uruchamiania jakiejkolwiek aplikacji (przeglądarka, IPLA, Youtube itp) pożerana jest ta wolna pamięć podręczna! Nie zainstalowałem żadnej dodatkowej aplikacji, a z dostępnych 200 MB po twardym resecie, po tych kilkunastu godzinach mam już 30 MB mniej! Wystarczy że uruchomię cokolwiek, i znów ubywa! W takim tempie, za 3 dni ponownie nie będzie dostępnej pamięci w tv. Czy tak ma to wyglądać? Czy to jednak oznacza, że reset długotrwale nic nie pomógł, i będzie konieczna wymiana tej płyty głównej? 😕
0 Like