Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Pojawił się problem z pamięcią wewnętrzną Smart TV

(Temat utworzony: 15-06-2020 07:53 AM)
18000 Wyświetlenia
Marecki2
Pioneer
Opcje

Witajcie,

od około roku użytkuję Samsunga 43NU7442. Chciałem zainstalować aplikację, kiedy nagle okazało się, że cała pamięć jest zapełniona! Dziwne, gdyż przez cały ten okres nie instalowałem żadnej dodatkowej aplikacji poza dwoma - TVP VOD i PLAYER TVN...Jeszcze do niedawna telewizor miał wolne 40 mb, a tu nagle zero, i co ciekawe, jak odinstalowałem te dwie aplikacje, to wciąż pokazuje mi, że pamięć jest zapełniona. Ostatnio miałem jakieś automatyczne aktualizacje, czyżby któras z nich tak zapełniła pamięć? Dziś podczas uruchomienia z USB dysku zewnętrznego wyskoczyła mi informacja, że zapełniona jest pamięć, i że mam wszystko zresetować do ustawień fabrycznych, ale stracę przy tym wszystkie ustawienia oprócz sieci...

Co robić? Czy jest jakaś opcja usunięcia cache, pamięci podręcznej lub coś takiego? To absurd z tym zapełnieniem pamięci, skoro zainstalowałem tylko dwie aplikacje, i nawet po ich usunięciu, tv informuje że pamięć ta jest zapełniona. Czyżby Samsung celowo tak robił, bym co rok telewizor nowy kupował? 😕

Proszę o jakąkolwiek poradę.

0 Like
11 Odpowiedzi
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marecki2  Jeśli masz, TV na gwarancji pozostaje wymiana płyty głównej.

0 Like
JarekGromala
First Poster
Opcje
Mam to samo. Reset nie pomaga. Serwis zalecił wymianę płyty głównej za. Telewizor ma 2.5 roku więc trzeba bulić.
0 Like