20-04-2022 01:43 PM
Dzień dobry,
mam problem przy połączeniu konsoli Xbox Series X oraz TV ( jak w temacie) , konsolę łączę kablem oryginalnym Hdmi 2.1 dołączonym do Xboxa.
W menu konsoli występuje dziwne migotanie (pulsowanie?) białych napisów, efekt nasila się w grach, wszystko dzieje się w momencie kiedy mamy biały napis na ekranie, ew. biała ramkę, czasami pomaga restart konsoli ew. nawet najprostsze wejście i wyjście w menu konsoli - miganie wtedy ustaje, nie ma chyba na to reguły.
Najnowsze oprogramowanie, była próba również na innym kablu HDMI, wyłączałem/włączałem HDR - nic nie daje.
Z góry dziękuję za pomoc.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
14-10-2022 04:40 PM
w moim przypadku problematyczny okazał się dekoder Toya na drugim HDMI, w momencie kiedy odłączyłem dekoder od TV, ew. nawet podłączyłem pod te samo HDMI np. laptopa problem nie występuje.
Nie mam pojęcia czemu tak się dzieje, doraźnie pomaga również wyłączenie i ponowne włączenie TV oczywiście w momencie kiedy mamy juz odpaloną konsolę, jeśli tylko ponownie przejdziemy na HDMI pod ktore podłączony jest dekoder i po raz kolejny wrócimy na HDMI pod konsolą po raz kolejny występuje "pulsowanie"
20-04-2022 06:11 PM
@Krzysztof28 Trochę to dziwne przy dwóch różnych modelach TV jeden 2020 a twój 2021 roku ale z tą samą konsolą?
Jeszcze zerknij do tego tematu i linku podanego przez Buba67
20-04-2022 11:46 PM
Próbowałem chyba już wszystkiego jeśli chodzi o ustawienia TV.
Dodam tylko ze problem ustępuje po odłączeniu oraz ponownym podłączeniu kabla HDMI aż do ponownego uruchomienia konsoli.
21-04-2022 07:30 AM
@Krzysztof28 Na forum jest kilka osób którzy mają taką konsole jak @Radoslaw67 ale ma QLED 85A.
Może coś Ci napisze.
25-07-2022 03:59 PM
Czesc wszystkim
jesli temat już gdzieś był, a ja go dubluje to najmocniej przepraszam ale go nie znalazłem. Posiadam tv QE65Q74TAT. Od samego początku mam problem z teksturami przy xboxie series x.
cienie i niektóre tekstury „migotają”. Dzieje się to we wszystkich grach, na wszystkich wyjściach hdmi, z włączonym i wyłączonym trybem gry. Na wszelkich możliwych ustawieniach tv oraz konsoli, na różnych kablach hdmi. Konsola została wymieniona na nową - nie pomogło. Tv do ustawień fabrycznych - również nie pomogło.
Dodatkowo, mam zablokowane „ustawienia gry motion plus”. Grzebałem we wszystkich ustawieniach konsoli i tv, nie mam pojęcia jak to odblokować, może tu gdzieś leży problem migotania? Nie mam już żadnego pomysły jak to rozwiązać, będę przeogromnie wdzięczny za jakakolwiek wskazowke. Ponizej filmik z owym migotaniem, oraz zdjęcie zablokowanego motion plus.
25-07-2022 04:59 PM — edytowano 26-07-2022 09:40 AM
@Patryk13 Na forum były podobne tematy z Game Motion Plus ale inną serią o to jeden z nich.
Czy masz najnowszy firmware wersja 2303?
https://www.samsung.com/pl/support/model/QE65Q74TATXXH/#downloads
14-10-2022 04:43 AM
Hej, czy ktoś spotkał się z takim problemem i wie jak go rozwiązać? Chodzi o migotanie horyzontalnych pasków przy graniu na konsoli. Problem występuję tylko w grach i w konkretnych obszarach tj. Biały bądź szary. Podsyłam video
14-10-2022 07:59 AM
@maoamharibo Podaj jaki masz dokładny model TV i jaką masz konsole?
14-10-2022 03:52 PM
Samsung QN85B i PS5
14-10-2022 03:57 PM
Czy masz wszystkie ulepszacze powyłączane? W TV masz najnowszy firmware wersji 1304?
https://www.samsung.com/pl/support/model/QE55QN85BATXXH/#downloads